AGENDA ELECTORALĂ: Liderii PNL s-au întâlnit cu producătorii de fructe din Dâmbovița

La invitația președintelui PNL Dâmbovița, Virgil Guran, Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, deputatul PNL Ionuț Ștefan și deputatul Adrian Oros au fost alături de producătorii de fructe de pe Valea Dâmboviței la o întâlnire organizată în localitatea Voinești.
Cu această ocazie au fost discutate problemele cu care se confruntă producătorii de mere din zonă – greutăți privind accesul în marile lanțuri de magazine pentru comercializare, cuncurență făcută pe piață de produsele importate din Polonia, lipsa forței de muncă etc.
Liderii PNL veniți la acest eveniment au prezentat proiectul de lege inițiat de către PNL pentru stimularea producătorilor agricoli care comercializează produse agricole primare.
Prin acest proiect de lege se urmărește susținerea producătorilor agricoli printr-o primă de comercializare în valoare de 200 euro/tonă de produs dacă marfa se livrează la unități de procesare și 100 euro/tonă pentru produsele comercializate direct pentru consum.
Măsura legislativă propusă de către PNL a fost primită cu interes de către producătorii de mere de pe Valea Dâmboviței. Aceștia consideră că sprijinul este binevenit în competiția acerbă făcută de către importatori.
Această inițiativă legislativă a PNL arată în mod clar interesul manifestat față de cei care realizează produse tradiționale românești așa cum este renumitul ,,frumosul de Voinești’’ .

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro