ortooxacell kiss2022.gif Flax

Victorie pentru primul loc! Chindia a răpus-o și pe Dacia Unirea Brăila

Chindia Târgoviște și-a respectat din plin blazonul în etapa a șaptea a campionatului. Pe lângă faptul că a rămas liderul Ligii a 2-a, echipa lui Nicu Croitoru a obținut și o victorie curată în disputa cu Dacia Unirea Brăila (2-0). Dâmbovițenii au muncit enorm până și-au asigurat toate punctele cu  gruparea de lângă Dunăre. Într-un duel în care ambele formații au pus osul la treabă din primul minut, târgoviștenii au fost mai incisivi și mai inspirați la poarta adversă. Încă din debutul întâlnirii s-a văzut că roș-albaștrii nu vor să scape vreun punct printre degete, după “dușul” rece suferit împotriva Forestei Suceava, cu o etapă în urmă. După  câteva încercări nereușite ale lui Neguț, Honciu a amenințat și el buturile lui Gârlea (20), iar apoi, “decarul” Chindiei, a deschis scorul, printr-o lovitură de cap, în dreapta portarului, la capătul unui corner executat de Pătru (22). Deschiderea scorului a împins gruparea dâmbovițeană să prindă și mai mult curaj, iar Neguț să irosească două mari ocazii de gol până la finalul reprizei (28, 35). Printre încercările nereușite ale dâmbovițenilor, Brăila a fost și ea aproape de a marca, dar Pușcașu, în trei rânduri, a arătat precum în curtea școlii și nu a găsit niciodată ținta (29, 31, 33). De fiecare dată, mijlocașul fie nu a găsit poarta, fie șuturile acestuia au fost parate perfect de Meilă.

Chindia, gol și în actul secund

Jocul în forță al celor două formații a continut și în actul secund. După ce Adăscăliței a tras în plopi (48), Parghel s-a aflat aproape de a modifica scorul (56), dar execuția sa s-a scurs pe lângă, spre exasperarea lui Cherchez, autorul assit-ului. Apropierea de jumătatea actului secund a dus Brăila să fie extrem de acidă la buturile lui Meilă. În două rânduri, Enciu a irosit restabilirea echilibrului, după care Neagu l-a copiat în ultimele secvețe ale jocului. De partea cealaltă, Chindia ia scos la rampă pe Honciu și Cherchez, unde ultimul a dat de fiecare dată pe lângă poartă. Pe neașteptate, la o fază care nu anunța prea multe, Chindia a mai găsit o dată drumul de gol. În minutul 89, din apropierea lui Nisipeanu, Niță a marcat în propria poartă, dintr-un blocaj specataculos, la care Gârlea a fost doar spectator de lux. Tot pe final de joc, Brăila a rămas în inferioritate numerică pe teren după ce Neagu a văzut cartonaș roșu, în urma unei intrări cu talpa înainte la un dâmbovițean. Prin succesul cu Brăila, Chindia a ajuns la a șasea victorie în campionat, dintr-un total de șapte meciuri jucate. Următorul joc pentru târgovișteni  va fi miercuri, la Snagov, împotriva Metalului Reșița.

Chindia Târgoviște – Dacia Unirea Brăila        2-0 (1-0)

Marcatori: Honciu (22), Niță (89 – autogol).

Chindia : Meilă – Pătru, C. Dinu, Vătavu, Martac – Parghel, Honciu, L. Mihai (90+1 Neagoe), Roșciugă (84 Nisipeanu) – Cherchez (88 Pencea), Neguț. Antrenor: Nicu Croitoru.

Brăila: Gârlea – Niță, Ivan, Ghiocel (72 Olenic), Stănciulescu – Roșu, Pușcașu, Adăscăliței (84 P. Ioan), Neagu – Muscă (62 Oprea), Enciu. Antrenor: Alin Pânzaru.

Stadion “Eugen Popescu”. Spectatori: 3500.

Au arbitrat: Cătălin Buși (Vâlcea) – Adrian Popescu (Craiova), Marius Bobe (Videle). Rezervă: Alin Olaru (Vâlcea).

Observatori FRF: Marian Dorobanțu (Buzău) și Aurel Ionescu (București).

Cartonaș galben: Ghiocel (71).

Cartonaș roșu: Neagu (90).

Ionuț Parghel

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media