ortooxacell kiss2022.gif Flax

Vicecampioană europeană după multe sacrificii! Maria Cioclea, „argintul viu” al luptelor târgoviştene

Dâmboviţeanca Maria Cioclea a reprezentat surpriza plăcută din cadrul lotului naţional de lupte al României deplasat la Campionatul European de lupte pentru cadeţi. Micuţa luptătoare de la CSŞ Târgovişte a reuşit la competiţia găzduită de Serbia să devină vicecampioană europeană la categoria 40 de kilograme. Până să-şi adjudece medalia de argint, sportiva târgovişteană a trebuit să tragă din greu la antrenamente şi să renunţe la multe dintre plăcerile vieţii de copil. Mai mult de atât, pentru a ajunge la greutatea optimă, sportiva de la CSŞ a avut parte de un regim alimentar special, în care a trebuit să uite de unele alimente şi aproape total de dulciuri.

Cornel Cornea: „Să ocupi locul 2 la Europene este un lucru extraordinar” 

Cunoscându-i foarte bine potenţialul, antrenorul Cornel Cornea a ştiut tot timpul că ea va atinge un rezultat cioclea 2remarcabil la Europene. „Medalia de argint cucerită de Maria în Serbia nu a fost obţinută întâmplător. Ea a venit după multă muncă şi sudoare. Această sportivă a pierdut multe zile în sălile de antrenament şi a uitat ce înseamnă viaţa de copil. Dar, aşa cum se ştie, după foarte multă muncă apare şi răsplata. La cum s-a antrenat în ultimii ani mă aşteptam ca ea să obţină un rezultat mare la acest Campionat European. Am simţit mereu că poate cuceri o medalie, după cât efort a depus la antrenamente. Dacă nu ar fi întâmpinat unele emoţii în finală, putea cuceri chiar medalia de aur. Până la pauză a avut parte de o evoluţie foarte bună, după care a mai scăzut într-o măsură ritmul, iar la final, acest lucru a costat-o. Oricum, să te clasezi pe locul 2 la Europene este un rezultat extraordinar. Cu siguranţă, anul viitor va avea mai multe de spus la această întrecere. Maria este un copil de viitor al luptelor târgoviştene”, ne-a declarat Cornel Cornea.

A doua participare la Europene, încununată cu medalie

Locul 2 obţinut la Campionatul European reprezintă cel mai bun rezultat bifat de Maria Cioclea într-o competiţie de mare anvergură. Pentru sportiva de la CSŞ Târgovişte prezenţa de la Subotica a însemnat a doua participare la un turneu final pentru cadeţi, după cel de anul trecut. La întrecerea din Serbia, dâmboviţeanca a reuşit să aducă a doua medalie în contul României, după Ştefania Priceputu, sportivă care a intrat în posesia aurului la 43 de kilograme. În finala categoriei 40 de kilograme, dâmboviţeanca a cedat în faţa italincei Teresa Lumia (4-9). După revenirea din Serbia, Maria va avea două-trei zile libere, iar apoi se va întoarce în sala de antrenament, după care la sfârşitul lunii va merge în Bosnia şi Herţegovina, pentru a participa la Campionatul Mondial destinat cadeţilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media