ortooxacell kiss2022.gif Flax

Mihai Bălaşa, tânărul târgoviştean care face istorie în fotbal, transferat acum la AS Roma

A avut un model în tatăl său

Pentru a avea succes, talentul este dublat de multă muncă şi seriozitate este părerea tânărului fundaş, apreciat şi în străinătate. Talentul l-a moştenit de la tatăl său, Cristian Bălaşa, care i-a deschis şi i-a întreţinut apetitul pentru fotbal. “Am început să fac fotbal pe la 9 ani, la Chindia Târgovişte, cu domnul profesor Gheorghe Becheanu. L-am văzut pe tatăl meu şi mi-a plăcut ceea ce făcea el. Şi am zis să fac şi eu fotbal. Familia m-a sprijinit mereu, iar tatăl meu mi-a împărtăşit din experienţa lui. Are 240 de meciuri jucate în Liga I şi 8 în Cupa UEFA”, povesteşte cu mândrie Mihai care, spre deosebire de tatăl său, are şansa de a juca într-un campionat străin.

Ciprian Prisăcaru: “Este genul de jucător care poate să decidă singur meciul”

De la Chindia Târgovişte, la AS Roma Mihai, a parcurs un drum marcat de evoluţia la CS Concordia Chiajna, Clubul Sportiv Şcolar Târgovişte şi FC Viitorul Constanţa. “Am intuit talentul său de la început. Este genul de jucător care poate să decidă singur meciul. Are o bună orientare în teren, detenţă, este ambidextru – îşi foloseşte la fel de bine ambele picioare şi este polivalent, putând evolua pe mai multe posturi. În plus are un caracter frumos, este foarte serios şi are dorinţă de a face performanţă”, îl caracterizează Ciprian Prisăcaru, care i-a fost antrenor în perioada 2007-2009, la CSŞ Târgovişte. „Eu i-am prezis ascensiunea şi sunt convins că dacă va continua astfel va ajunge în Echipa Naţională de Seniori ai României şi într-un campionat puternic din străinătate. Sunt mândru pentru că nu toţi antrenorii au şansa să lucreze cu sportivi de talia lui”, a mai adăugat actualul viceprimar al Târgoviştei.

Mihai are amintiri frumoase din oraşul său natal, dar un pas mare în dezvoltarea sa a fost transferul în Academia Hagi. “Cred că momentul cheie a fost când am ajuns la Constanţa. Ţin să mulţumesc tuturor antrenorilor, domnului Hagi şi familiei mele pentru că m-au ajutat să ajung aici, unde sunt acum”, spune tânărul care a avut de la început un obiectiv fixat: „să joc cât mai bine şi într o bună zi să ajung la o echipă de top, aşa cum este AS Roma”. Idolul său este însă spaniol – Sergio Ramos, fundaş la Real Madrid.

„Aici se lucrează mai mult cu mingea”

Italia îi place şi a fost primit aici foarte bine. Participă deja la antrenamente de o săptămână şi câteva zile. „Sunt nişte băieţi extraordinari, iar antrenorul Alberto de Rossi este foarte bun. Un antrenament durează între o oră jumătate-două şi facem cam şase-şapte antrenamente pe săptămână, plus meci la sfârşitul săptămânii. Este o anumită diferenţă faţă de la noi, în România, pentu că aici se lucrează mai mult cu mingea”, apreciază Mihai Bălaşa. Cea mai frumoasă amintire rămâne tituşi din Liga I de fotbal românească, unde a jucat 22 de meciuri pentru Viitorul Constanţa, în sezonul 2012/2013. „Cea mai frumoasă întâmplare din activitatea mea de până acum cred ca a fost atunci când am marcat golul victoriei cu Dinamo, în Ştefan cel Mare”, îşi aminteşte tânârul fotbalist a cărui următoare ţintă este să joace în Seria A italiană cât mai multe meciuri.

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media