ortooxacell kiss2022.gif Flax

Fotbalul – o şansă de afirmare pentru dâmboviţence. Impresii de la CSŞ Târgovişte

Între sporturile care pot fi practicate în Dâmboviţa la nivel profesionist şi la care au acces fetele, se află şi fotbalul. Considerat de mulţi un moft, fotbalul feminin se dezvoltă tot mai mult şi asigură un viitor frumos pentru cele mai bune practicante.

Între cele 24 de echipe de fotbal feminin din România se numără şi cea a Clubului Sportiv Şcolar Târgovişte, antrenori: Mihai Tătăranu, Teofil Tzitzeclis şi Gheorghe Marinescu (antrenor AS Tinere Speranţe Bucureşti). Fetele de la CSŞ Târgovişte vor începe pe 7 septembrie campionatul. “N-avem ce să pregătim. Fetele sunt pregătite”, asigură antrenorul Mihai Tătăranu. De la el am aflat şi ce avantaje aduce fotbalul în viaţa unei fete.

Pe lângă beneficiile pe care le aduce mişcarea în cadru organizat organismului, tinerele fotbaliste au multe deplasări atât în ţară, cât şi în străinătate, în cazul celor care fac parte din lotul naţional. “La început exista reticenţă pentru sportul acesta. Dar cu venirea la conducerea fotbalului feminin a domnului Alin Ciobanu, au fost foarte multe proiecte UEFA, FIFA, în care totul este gratis. Fetele au cantonamente şi turnee unde totul e gratuit şi unde au şi activităţi distractive incluse în program, nu numai joc: Costineşti, Ocna Şugatag, Alba Iulia, Fălticeni – ca exemplu. Noi, la CSŞ, nu percep nicio taxă. Fetele sunt încântate, iar părinţii mulţumiţi”, ne spune antrenorul Mihai Tătăranu. Iar mai târziu, cele talentate au şansa de a câştiga mii de euro pe lună, dacă ajung la o echipă în străinătate, unde fotbalul feminin este mult mai apreciat decât în România.

Cât priveşte cheltuielile clubului: “În ciuda unor voci răuvoitoare, să ştiţi că nu se cheltuie mulţi bani cu fotbalul femin – în jur de 200 de milioane pe an”, doreşte să clarifice antrenorul.

“Când câştigăm pentru România, mă simt foarte mândră”

O fată are nevoie de anumite calităţi pentru a reuşi în fotbal, dar atâta vreme cât îi place acest sport are şanse reale să facă performanţă. “O fată trebuie să aibă determinare, să-i placă fotbalul. Fetele sunt mult mai receptive ca băieţii, prind mai uşor elementele tehnice. Ca pregătire, sunt mult mai serioase, nu trebuie să stăm cu ochii pe ele. Dintr-o pasiune îşi pot făuri un viitor”, spune antrenorul.

Ce le atrage pe fete la acest sport, am aflat însă de la două dintre jucătoarele CSŞ Târgovişte. “Am ales fotbalul feminin datorită fratelui meu, care mergea în fiecare zi la antrenamente. M-a inspirat şi pe mine şi nu vreau să renunţ la fotbal niciodată. Este foarte frumos, deşi a fost greu la început”, povesteşte Alexandra Sfia, în vârstă de 14 ani. “Domnul Marinescu m-a descoperit. Prietenilor li se pare ciudat că vin la fotbal, dar mie mi se pare ceva normal. Părinţii mă încurajează, îmi spun să continui, să ajung o mare fotbalistă. Am emoţii când cântă imnul României, iar când câştigăm pentru România, mă simt foarte mândră”, mărturiseşte Maria Neacşu, în vârstă de 15 ani, membră a loului naţional, ca şi colega sa, Alexandra Sfia.

Fetele vor pleca pe 29 august, , alături de colegele din lotul naţional,  în Austria, pentru un turneu puternic, la care mai participă, în afară de ţara gazdă, Germania şi Franţa. După ce vor reprezenta România în această competiţie, ele se vor alătura echipei Clubului Sportiv Şcolar Târgovişte.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media