Amintiri, prezent, viitor…Scrisoarea lui Gabriel Degeratu pentru susținătorii Chindiei! 

Distinsul Gabriel Degeratu, cel mai longeviv corespondent al TVR, autorul unor materiale sportive deosebit de ample despre istoria fotbalului târgoviștean, și implicit dâmbovițean, a ținut să vă transmită câteva gânduri, printr-o scrisoare pe care o vom reda integral!

“Istoria sportului cu balonul rotund din Târgoviște se desfășoară în ritm alert, cu meciuri de Liga 1, după o promovare mult așteptată și evoluții spectaculoase și acasă și în deplasare, asta după un început mai ezitant in elită, explicabil prin aerul tare al înălțimilor primei divizii. Diferența de altitudine, dar și de atitudine!

Fotbal sub Turnul Chindiei.blogger.com. Vă spune ceva ? Accesând pe google descoperiți aici o scurtă istorie a celor trei părți ale cărții apărute în 2017, completate în 2018, e vorba de lucrarea ,,Fotbal sub Turnul Chindiei”, iar mai departe, în jos este  Fotbal sub Turnul Chindiei -volumul IV ,,Noua Chindie” – capitolul 40 ,,Minunea s-a împlinit de Paște”. Este campionatul promovării în divizia A al Chindiei,2018-2019, cu toate poveștile fabuloase ale unei campanii încheiate triumfal cu titlul de campioană incontestabilă a secundei ligi a României, unde Târgoviștea s-a dovedit cea mai bună, superioară Clinceniului, colegă de promovare și ea, de pe locul al doilea, dar mai ales mult lăudatelor formații din centrele de tradiție precum Clujul, Aradul, Ploieștiul, Piteștiul, care au suportat cu greu urcarea în elită a echipei noastre.

Spre Crăciun veți putea citi capitolul 41, al cărui conținut se scrie chiar acum, în timp real, un campionat de Liga 1 cu meciurile de acasă jucate de Chindia la Ploiești. Asta pentru stadionul inaugurat in 1949, construit prin muncă patriotică, își va schimba complet înfățișarea. Va fi regazonat terenul, vom avea nocturnă ,tribuna dinspre strada Justiției va fi refacută si modernizată, ,,potcoava” dinspre pompieri a fost demolată, ca și partea dezafectată de ani de zile dinspre Iazul Morilor, aici urmând a fi construită o tribună modernă, cu toate dotările pentru jucători, antrenori și presa sportivă.

Tot ce va urma vrem să fie cronici și intâmplări din ,,Divizia A”, cu meciuri jucate negreșit pe noua arenă arhiplină, dintre Aleea Coconilor și Muzeul Scriitorilor. Va veni vremea ca și acest volum sa poată fi citit și pe hârtie, până la acel moment mult așteptat, el putând fi parcurs accesând google cu ,,Fotbal sub Turnul Chindiei-Blogger.com” !

Târgoviștea merită din plin Liga 1, gândiți-vă la cele 9 campionate anterioare de pe prima scenă a fotbalului romanesc, 2019-2020 fiind cea de a zecea prezență între cele mai bune echipe ale Romaniei. Era timpul să demonstrăm ca suntem tot atât de buni, dacă nu chiar mai valoroși decât CFR Cluj, Viitorul Constanța, Astra Giurgiu, Universitatea Craiova, Dinamo Bucuresti și FCSB.

Chindia e în A și povestea continuă frumos….”

 

BMG


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro