Târgoviște: Bătrânii neajutorați și copiii din familiile defavorizate, beneficiarii principali ai Cantinei de Ajutor Social

Copiii din familiile defavorizate sunt principalii beneficiari ai Cantinei de Ajutor Social din municipiul Târgoviște! De la 450 de porții de mâncare, câte se pregăteau zilnic la Cantina de Ajutor Social  în perioada stării de urgență, s-a revenit în momentul de față la un optim de 156 de porții hrană caldă și 86 de porții hrană rece.

Potrivit directorului Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgoviște, Marcela Iordache hrana rece se adresează în mod special vârstnicilor cu probleme de sănătate, care trebuie să urmeze un anumit regim alimentar.

,,La Cantina de Ajutor Social am revenit la numărul de porții, avem 156 hrană caldă și 86 hrană rece. Beneficiarii sunt copiii din familiile defavorizate, iar la hrană rece avem în general bătrânii care au restricție alimentară, cu recomandare de la medic. Marea majoritate vine să-și ridice hrana de la cantină. La domiciliu nu știu dacă avem 10 persoane cărora le ducem noi pentru că aceștia sunt bătrânii  nedeplasabili.

În ultimii ani, la Cantina de Ajutor Social din Târgoviște, numărul beneficiarilor s-a menținut constant, a mai fost o creștere în perioada de urgență, în martie-aprile 2020, dar după această perioadă când  le-am introdus dosarele în sistem cu obligativitatea de a face ore, respectiv muncă în folosul comunității, nu au mai venit. Ajunsesem undeva la 450 de porții’’, a declarat directorul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgoviște, Marcela Iordache.

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]o

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro