Direcția de asistență Socială, din cadrul Primăriei Municipiului Târgoviște va propune spre aprobare, mâine, în ședința de consiliu local, un proiect de hotărâre ce privește aprobarea unei sume de 47.800 de lei pentru achiziţionarea de produse igienico-sanitare ce urmează să fie distribuite unui număr de 100 de familii defavorizate din zona Romlux.
Edilul Gabriel Boriga a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, și motivele acestei inițiative, pe care a prezentat-o, alături de directorul adjunct al DAS Târgoviște, Marcela Iordache.
„La sfârşitul lunii iulie, în zona Romlux, Direcţia de Sănătate Publică a identificat un focar de hepatită A. Cu forţele împreună, atât ale Primăriei Târgovişte prin direcţia de asistenţă socială, cât şi ale Direcţiei de Sănătate Publică, reprezentată de directorul Sorin Stoica, cu care, în ultima perioadă, am avut o colaborare foarte bună, am făcut un plan de măsuri prin care am reuşit să stopăm undeva până la 90-95% acest focar de hepatită A. Nu este suficient doar să stopezi, ci să-ţi iei toate măsurile că nu mai există alte potenţiale focare de infecţie şi alte situaţii în care să fie nevoie de a se lua măsuri.
Putem să facem viaţa acelor oameni mai bună, dacă vrem să le facem educaţie şi, mai mult, să le dăm o mână de ajutor. În urma cartagrafierii realizate la data de 30 octombrie, de către Compartimentul de Asistenţă medicală Comunitară din cadrul Serviciului de Asistenţă Socială Târgovişte, în colaborare cu DSP Dâmboviţa, s-a constatat creşterea numărul de persoane cu hepatită virală tip A, cu preponderenţă la copii, cel mai mic în vârstă de 7 luni. Au fost realizate anchete sociale şi s-a constatat că 100 de familii au nevoie de produse pentru igiena personală şi a locuinţei, în vederea prevenirii şi evitarea răspândirii virusului. Având în vedere apariţia şi persistenţa focarului de hepatită virală tip A, urmare a igienei precare a comunităţii din cartieurul Romlux, se repune remedierea deficienţelor igienico-sanitare, prin distribuirea de pachete cu produse de curăţenie şi îngrijire personală, pentru o perioadă de două luni. Distribuţia va fi făcută de către Direcţia de Asistenţă Socială, prin serviciul de asistenţă socială şi derecţia de cabinete şcoalre, cu condiţia ca familiile să prezinte dovada de la medicul de familie că s-au vacinat împotriva virusului hepatic tip A”.
Primarul spune că populaţia din cartierul vizat de inițiativă refuză să se vaccineze. Astfel, prin acest proiect, pe lângă faptul că li se va acorda ajutor transpus în hrană, produse de curăţenie, vitamine, vor fi şi vaccinaţi, pentru că aceste ajutoare vor fi date doar în centrele medicale şcolare, aflate în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială, astfel încât copiii vor trebui să vină personal, însoţiţi de părinţi şi vor fi şi vaccinaţi împotriva virusului hepatic.
Ajutoarele vor fi acordate timp de două luni, astfel încât, spune Boriga, „să se creeze un anumit grad de creştere a confortului în aceste familii”.
„Este doar un prin pas, prin colaborarea pe care o avem în acest moment cu DSP. Sper ca în următoarele luni să găsim şi alte proiecte comune pe care să le punem, cu sprijinul Consiliului Local, în slujba Târgoviştei, a târgoviştenilor şi mai ales în slujba acelor categorii de oameni care chiar au nevoie de sprijinul nostru. Sper ca în Consiliul Local să se aprobe acest proiect. Am înţeles că în comisiile de specialitate punctul a fost îmbrăţişat, cerându-se chiar o eventuală continuare”, a mai declarat edilul.
„Sper ca acest proiect să se deruleze în bune condiţii. Avem doi mediatori sanitari şi un asistent medical care sunt în permanenţă în cadrul comunităţilor. La început, îi vom supraveghea puţin, pentru a ne asigura de buna desfăşurare”, a completat Marcela Iordache.
Singura temere a edilului este ca beneficiarii să nu comercializeze produsele primite, însă spune că integrarea acestora trebuie începută de undeva.
un primar de nota 20!felicitari pt ce faceti acum si pt ce ati facut in Targoviste!
o idee buna!felicitari primariei si pt aceasta realizare!
Am atasat o hotarare
Pe Anexa sunt persoane care au intradevar 80 lei pensie de boala dupa 7 ani de munca , dar venitul total pe familie este 3500 lei ,doua persoane , daca nu si mai mult .De ce arunca banii celor care muncesc si platesc taxe .
Cum se poate asa ceva .
H O T Ă R Â R E
privind modificarea H.C.L. nr. 62/2011 referitoare la acordarea unui
sprijin financiar unor persoane
Consiliul Local Municipal Târgovişte, întrunit în şedinţă extraordinară, astăzi, 27.02.2012 având în vedere:
• Raportul de specialitate al Direcţiei de Asistenţă Socială privind modificarea H.C.L. nr. 62/2011 referitoare la acordarea unui sprijin financiar unor persoane;
• Prevederile Legii nr. 292/2011a asistenţei sociale;
• Prevederile HCL nr. 62/24.03.2011 cu modificările şi completările aduse de HCL nr. 94/2011;
• Rapoartele de avizare ale comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local Municipal Targoviste;
• Prevederile art. 36 alin. 2, lit. d şi ale alin. 6, lit. a, pct. 2 din Legea Administraţiei Publice Locale, nr. 215/2001 republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
În temeiul art. 45, alin. 2, lit. a din Legea Administraţiei Publice Locale, nr. 215/2001 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, adoptă următoarea
H O T Ă R Â R E :
Art. 1. Se modifică cuantumul sprijinului financiar stabilit prin H.C.L. nr. 62/2011 cu modificările aduse prin H.C.L. nr. 94/2011, de la 100 lei la 150 lei.
Art. 2 Beneficiarii prezentului sprijin financiar sunt prevăzuţi în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 3 Cu aducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se obligă Primarul, Direcţia de Asistenţă Socială, Direcţia Economica, şi pentru comunicare Secretarul Municipiului Targoviste.
Nr. 47
Tgv. 27.02.2012
cum să faci, primare, integrare fără educaţie?
Daca 20 de procente din beneficiarii proiectului s-ar responsabiliza, ar fi super OK, dar cred ca produsele le ve-ti gasi la colt de strada la vanzare. Cu parere de rau va spun ca educatia, la noi, trebuie facuta prin masuri coercitive.
O solutie ar fi educatia , aici ar trebui investiti acesti bani. Ajutorarea celor care fac 7-8 copii fara sa gandeasca ca nu au cu ce ii creste – PLATIM ASISTENTA SOCIALA DE AM FACE INFRSTRUCTURA JUDETULUI. Sunt famili care au 1-2 copii si o duc greu si sunt RESPONSABILI – MUNCIND SI DIN VENITURILE MICI PE CARE LE AU NU CER AJUTOR LA STAT – NOI CONTRIBUABILI NU SUNTEM DISCRIMINATI ?