Perspective bune pentru dâmboviţenii care îşi caută un loc de muncă

Asociaţia “Înapoi la Muncă” Dâmboviţa, reprezentată de Ion şi Maria Picioruş (foto) a prezentat astăzi trei proiecte pe care le desfăşoară alături de parteneri Asociaţia de Sprijin a Şomerilor Dâmboviţa şi SC Hexalina Com SRL din Baia Mare.

Proiectele sunt cofinanţate din fonduri europene şi se adresează diferitelor tipuri de grupuri vulnerabile.

Evaluarea competenţelor dobândite în alt cadru decât cel formal

Proiectul “Consiliere, mediere, formare – Şanse mai mari de ocupare!” adresat persoanelor din mediul rural din Regiunea Sud Muntenia din următoarele categorii: persoane în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, şomeri. Grupul ţintă este de 500 de persoane, ce beneficiază de servicii de informare şi consiliere, formare profesională, evaluare a competenţelor dobândite în alte contexte decât cel formal, servicii de mediere şi job-club. 92 de persoane au fost înscrise la cursuri de formare profesională, iar 9 persoane au fost deja încadrate pe piaţa muncii.

Cursuri de formare pentru persoane din mai multe regiuni ale ţării

Proiectul “Consiliere, mediere, formare – Şanse mai mari de ocupare!” vizează 720 de persoane din Regiunea Sud-Muntenia, Regiunea Centru şi Regiunea Nord Vest, din următoarele categorii: persoane care au părăsit timpuriu şcoala, persoane în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive, şomeri. Aceştia beneficiază de servicii de de informare şi consiliere, formare profesională, de mediere şi Job-Club. Până în prezent 275 de persoane au beneficiat de cursuri de formare profesională în meserii căutate pe piaţa muncii, iar 24 de persoane şi-au găsit de lucru.

Sprijin pentru deschiderea unei afaceri

Proiectul “Dezvoltarea competenţelor profesionale şi antreprenoriale pentru grupurile vulnerabile – repturi egale pe piaţa muncii – D.E.M.N.” este cel mai nou dintre proiectele asociaţiei târgoviştene. Grupul ţintă este format din 750 de persoane din Regiunea Sud Muntenia, Regiunea Centru şi Regiunea Nord Vest, în cea mai mare parte femei, dar şi persoane cu dizabilităţi, persoane de etnie romă şi tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului. În cadrul acestui proiect 199 de persoane au fost înscrise ls cursuri de formare profesională şi alte 23 au beneficiat de servicii de formare în domeniul antreprenorial.

De adăugat este faptul că organizatorii au obţinut pentru cursanţi subvenţii de 600 lei/curs, pentru a-i încuraja să frecventeze orele, sumă pe care doresc să o majoreze la 1000 lei/curs.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro