Pe 14 octombrie s-a serbat „Ziua Internațională a educației în penitenciare”

 

În cursul zilei de ieri,  14 octombrie 2019, în cadrul Penitenciarului Găești a avut loc o activitate prin care s-a sărbătorit  “Ziua internațională a Educației în Penitenciare ”.

Activitatea a fost realizată în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița – Compartimentul de analiză și prevenire a Criminalității, Liceul Tehnologic “Iordache Golescu”, Liceul Tehnologic “Dr. C. Golescu”, ca parte a proiectului “Dincolo de aparențe” și a constat într-o întâlnire, de  tip dezbatere, ce a avut ca obiective:

  • Informarea tinerilor cu privire la situațiile de risc ce conduc la comiterea de fapte antisociale, prin valorificarea potențialului educativ și a experiențelor de viață a persoanelor care execută pedepse privative de libertate.
  • Identificarea cauzelor conduitei impulsive la nivelul persoanelor private de libertate, în vederea propunerii unor modalități de intervenție care să reducă anumite comportamente agresive.

În cadrul acestei întâlniri  au participat elevi, persoane private de libertate, profesori, cadre ale unității penitenciare și ale Compartimentul de analiză și prevenire a Criminalității, din cadrul Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița.

Educația realizată în cadrul instituției penitenciare are ca principal scop derularea de activități care să contribuie, complementar asistenței psihologice și sociale, la modificarea, în sens pozitiv, a comportamentului persoanelor private de libertate, în acord cu cerințele societății.

 

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro