ITM Dâmboviţa: Şase societăţi comerciale se pregătesc de concedieri colective

Nori negri la orizont… pe  piaţa forţei de muncă din judeţul Dâmboviţa! Dacă intenţiile de concediere colectivă, înaintate Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dâmboviţa de către şase agenţi economici din judeţ, se vor şi materializa, peste 600 de salariaţi vor deveni şomeri în perioada imediat următoare. Cele mai multe disponibilizări de personal se pregăteşte să facă SC ELJ Automotive Titu care va pune pe liber 400 de persoane. Printre societăţile care vor să facă disponibilizări se mai află şi Valahia Mob,  Kablutronik, Siluet Prod Moreni…

„ În momentul în care vorbim de concedieri colective, angajatorul are obligaţia să parcurgă două etape, la un interval de 30 de zile, respectiv intenţia de negociere colectivă, iar apoi negocierea colectivă propriu-zisă.  Încă nu am ajuns la o concediere colectivă propriu-zisă, suntem în faza de intenţie de concediere colectivă şi avem şase firme din judeţul Dâmboviţa în această situaţie. Acestea sunt ELJ Automotive Titu – 400 de salariaţi, Valahia Mob – 50 de salariaţi, Kablutronik – 70 de salariaţi, dar aceştia din urmă au prognozat după luna iunie, dar au făcut intenţia înainte de 30 de zile, pentru că au voie. Deci ne-au transmis intenţia de concediere cu mai mult de 30 de zile înainte.

Mai avem o firmă de la Moreni, Siluet Prod – 89 de persoane. În acest caz a fost doar intenţia pentru că, între timp, cred că s-a renunţat. Asta din ce am eu informaţia, dar este la nivel de zvon. Mai sunt şi concedieri individuale, care probabil că sunt şi din acestea, dar nu le putem ştii acum. Putem face situaţia zilnic.  De exemplu dacă astăzi avem 89.530 de contracte de muncă, putem vedea mâine dacă avem mai multe sau mai puţine şi atunci putem să constatăm câte sau închis într-o zi”, ne- a declarat inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dâmboviţa, ing. Marius Lixandru.

 

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro