Înainte de a deveni jurnaliști, au fost Moș Nicolae pentru Copiii de la Centrul de Recuperare Neuromotorie Gura Ocniței

Studenții de la Universitatea Valahia din Târgoviște, din cadrul Facultății de Științe Politice, Litere și Comunicare, specializare Jurnalism au adus, ieri, 6 decembrie, bucurie copiilor de la Centrul de Recuperare Neuromotorie pentru Copii Gura Ocniței.

Aceștia au realizat o acțiune de colectare de alimente și jucării pentru micuți, apelând la toți oamenii și elevii mărinimoși care au vrut să facă o faptă bună în preajma sărbătorilor de iarnă.

Printr-un scurt interviu, tinerii studenți au descris pas cu pas tot demersul acțiunii.
R. Cum ați reușit să strângeți mâncarea, jucăriile și hainele pentru copii?
Cu o săptămână înainte să începem, am dat de știre în mediul online despre intențiile noastre, unii dintre noi apelând și la cunoștințe. Surprinzător, am strâns un număr respectabil de voluntari intr-un timp foarte scurt. De asemenea, cei care au fost prezenți la spital au facut contribuțiile lor personale in strangerea de bunuri.

R. Cum s-a desfășurat activitatea voastră în momentul în care ați ajuns în fața copiilor?
Înainte să vină copiii, ne-am asigurat că sub bradul lor vor fi zeci de cadouri care sa-i întâmpine. Când au ajuns, fiecare a primit cate o pungă cu cadouri dulci din partea noastra, a studenților. Am fost de asemenea întâmpinați de prezența studentului Teodor State, elev al Liceului de Arte Balasa Doamna, Targoviste, care a cântat colinde la viloncel tuturor din sala. La final, purtătoarea noastră de cuvânt, Miruna Lunescu, a explicat celor prezenți cine suntem si rolul activității noastre. Atât copiii cât si asistentele erau vizibil mulțumiți de surpriza făcută.

R. Pe lângă domnul Pompiliu, cine v-a mai ajutat?
Colegiul National Cantacuzino a jucat un rol important in strangerea de jucării si dulciuri. Atat elevii cat si personalul instituției au oferit o mână uriașă de ajutor pe parcursul proiectului.

R.Cum v-a venit ideea?
La facultatea noastră, serile de joi sunt dedicate prezentărilor de carte si a discutării unor teme prestabilite. La una din aceste întâlniri, domnul Andrei Lucian Dragoi, medic pediatru al Centrului de Recuperare Neuromotorie pentru Copii Gura Ocnitei, a fost prezent si ne-a sugerat sa facem o surpiza de Mos Nicolae copiilor de acolo, propunere pe care am acceptat-o in unanimitate.

R. Ați mai face asta încă o dată?
Fără îndoială, fie ca ar fi vorba de același spital sau de un cu totul altul, studenții Universității Valahia sunt mereu dornici de a mobiliza astfel de activități . Indiferent de rădăcini, merităm cu totii o sansa la fericire, dorim sa subliniem acest fapt prin toate metodele disponibile nouă.

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro