kiss2025a.jpg Euroguard 	oneminamed_nav.gif dsgmotor.gif

Concurs pentru postul vacant de specialist IT, la Tribunalul Dâmboviţa!

ROMÂNIA

CURTEA DE APEL PLOIEŞTI

Adresă: Ploieşti, Str. Emile Zola nr.4, Cod 100543, Judeţ Prahova, Românie Telefon: 0244/522.445; 0244/522.44L Fax: 0244/522.451

Email: ca-oloiesti(â)iust.rc

COMUNICAT DE PRESĂ
28.01.2016

Vă aducem la cunoştinţă faptul că la Curtea de Apel Ploieşti se organizează concursul pentru ocuparea unui post vacant de specialist I.T. în cadrul Tribunalului Dâmbovita.

Totodată vă aducem la cunoştinţă următoarele:

Concursul se va organiza la sediul Curţii de Apel Ploieşti, str. Emile Zola nr. 4, în data de 15 şi 18 martie 2016, orele 10 00, după cum urmează :

  • 15 martie – susţinerea unei probe scrise de verificare a cunoştinţelor teoretice în domeniul informatic;
  • 18 martie – susţinerea unei probe practice.

înscrierile vor avea loc la sediul Curţii de Apel Ploieşti, în zilele lucrătoare din perioada 08-26 FEBRUARIE 2016 inclusiv, între orele 1300-1400.

Examinarea candidaţilor se face prin susţinerea unei probe scrise de verificare a cunoştinţelor teoretice în domeniul informatic şi a unei probe practice.

Probele de concurs se notează de la 1 la 10. Nota 1 se acordă în situaţia în care punctajul obţinut este mai mic sau egal cu această notă.

Promovarea probelor se face ca urmare a obţinerii notei minime 5 pentru fiecare probă, iar promovarea concursului, ca urmare a obţinerii notei finale minime 7. Ponderea fiecărei probe de concurs, în nota finală este de 50 %.

Candidaţii declaraţi admişi optează, în ordinea descrescătoare a mediilor finale obţinute, pentru ocuparea postului scos la concurs.

 

La medii egale au prioritate cei care au obţinut nota cea mai mare la proba practică şi, în subsidiar, vechimea în specialitate.

Ataşăm ANUNŢUL concursului care va fi afişat la avizierul Curţii de Apel Ploieşti şi pe site-ul acesteia, tematica, bibliografia şi Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului, aprobat prin H.C.S.M. nr. 184/2007.

_______________________________________________________

 

ANUNŢ

Se aduce la cunoştinţa celor interesaţi, că în data de 15 şi 18 martie 2016, orele 10 00 se organizează la sediul Curţii de Apel Ploieşti, str. Emile Zola nr. 4, în conformitate cu dispoziţiile art.8 din Legea nr.567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi cu prevederile Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de grefieri informaticieni din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 184/2007, concurs pentru ocuparea unui post vacant de specialist I.T. din cadrul Tribunalului Dâmbovita, astfel:

  1. 15 martie – susţinerea unei probe scrise de verificare a cunoştinţelor teoretice în domeniul informatic;
  2. 18 martie – susţinerea unei probe practice.

 

_______________________________________________________

 

CONDIŢII PENTRU ÎNSCRIERE:

  • are cetăţenie română, domiciliul în România şi capacitate deplină de exerciţiu;
  • nu are antecedente penale, nu are cazier fiscal şi se bucură de o bună reputaţie;
  • cunoaşte limba română;
  • este apt, din punct de vedere medical, pentru exercitarea funcţiei;
  • are studii superioare de specialitate în domeniul informatic, automatic, cibernetic, matematic, electronic sau electrotehnic;

Condiţia prevăzută mai sus se consideră îndeplinită de către absolvenţii de studii superioare în domeniul tehnic sau economic care au urmat în timpul studiilor universitare sau postuniversitare cursuri de informatică, cu avizul Direcţiei de exploatare a tehnologiei informaţiei din cadrul Ministerului Justiţiei.

_______________________________________________________

 

CONDIŢII DE DESFĂŞURARE:

  • Candidaţii vor depune dosarul de concurs la sediul Curţii de Apel Ploieşti, în zilele lucrătoare din perioada 08 – 26februarie inclusiv, între orele 1300-1400.
  • Dosarul de concurs va conţine următoarele acte:

 

  1. cerere de înscriere tipizată;
  2. copii de pe certificatul de naştere şi, după caz, certificatul de căsătorie;
  3. copii de pe actul de identitate şi diploma de licenţă emisă de instituţii acreditate de Ministerul Educaţiei, şi după caz, acte doveditoare din care să rezulte că au urmat în timpul studiilor universitare sau post universitare cursuri de informatică;
  4. certificatul de cazier judiciar;
  5. certificatul de cazier fiscal;
  6. curriculum vitae;
  7. adeverinţă medicală din care să rezulte că este apt pentru exercitarea funcţiei,
  8. caracterizare de la ultimul loc de muncă, sau de la ultima instituţie de învăţământ absolvită, după caz, din care să rezulte şi modul în care este percepută persoana în comunitate;
  9. chitanţa de achitare a taxei de înscriere la concurs. Taxa de înscriere la concurs este în cuantum de 150 lei şi se achită de către candidaţi la Departamentul economico – financiar din cadrul Curţii de Apel Ploieşti.

La depunerea dosarului de concurs, actele prezentate în copie xerox vor fi confruntate cu actele originale şi certificate „conform cu originalul”.

  • Examinarea candidaţilor se face prin susţinerea unei probe scrise de verificare a cunoştinţelor teoretice în domeniul informatic şi a unei probe practice.
  • Probele de concurs se notează de la 1 la 10. Nota 1 se acordă în situaţia în

 

care punctajul obţinut este mai mic sau egal cu această notă.

  • Promovarea probelor se face ca urmare a obţinerii notei minime 5 pentru fiecare probă, iar promovarea concursului, ca urmare a obţinerii notei finale minime 7. Ponderea fiecărei probe de concurs, în nota finală este de 50 %.
  • Candidaţii declaraţi admişi optează, în ordinea descrescătoare a mediilor finale obţinute, pentru ocuparea postului scos la concurs.
  • La medii egale au prioritate cei care au obţinut nota cea mai mare la proba practică şi, în subsidiar, vechimea în specialitate.

 

_______________________________________________________

 

TEMATICĂ

Sunt necesare cunoştinţe aprofundate de:

  • Calculatoare personale – arhitectură, componente, caracteristici periferice, diagnosticare defecte;
  • configurare şi administrare reţele LAN bazate pe sisteme de operare Microsoft Windows Server 2008 şi Microsoft Windows Server 2012;
  • instalare, configurare, administrare sisteme de operare Windows 7, Windows 8 şi Windows 10;
  • instalare şi utilizare a produselor pachetului MS Office 2010 şi MS Office 2013 – Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook;
  • instalare şi administrare Microsoft SQL Server 2005, Microsoft SQL Server 2008 şi Microsoft SQL Server 2012, lucrul cu baze de date.

BIBLIOGRAFIE:

  • PC- Depanarea şi modernizare – ediţia a IV-a, autor Scott Mueller, Editura Teora
  • MOC 2779 Implementing a Microsoft SQL Server 2005 Database
  • MOC 2780 Maintaining a Microsoft SQL Server 2005 Database
  • MOC 6424 Fundamentals of Windows Server 2008 Active Directory
  • MOC 6425 Configuring Windows Server 2008 Active Directory Domain Services
  • MOC 6235 Implementing and Maintaining Microsoft SQL Server 2008 Integration Services
  • MOC 6232A: Implementing a Microsoft SQL Server 2008 Database
  • MOC 20410 Installing and Configuring Windows Server 2012
  • MOC 20411 Administering Windows Server 2012
  • MOC 20462 Administering Microsoft SQL Server 2012 Databases
  • MOC 6292 Installing and Configuring Windows R 7 Client

 

 

_______________________________________________________

 

 

Consiliul Superior al Magistraturii Plenul

HOTĂRÂRE Nr. 184*)
din 29 martie 2007

pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante
de grefieri informaticieni din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea

Publicată în: Baza de date „EUROLEX”

*) Declinare de răspundere: Textul prezentei forme actualizate nu are caracter oficial.

**) Notă:

Text realizat la G&G CONSULTING, Departamentul juridic (J.G.).

Cuprinde modificările prevăzute în:

Hotărârea Nr. 803/18.09.2012 Publicată în M.Of. Nr. 682/02.10.2012 Articolele care au suferit modificări sunt marcate cu albastru în Cuprins.

Pentru a le vizualiza, selectaţi articolul şi daţi click pe butonul Istoric.

În temeiul dispoziţiilor art. 134 alin. (4) din Constituţia României, republicată, şi ale art. 23 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările ulterioare, având în vedere art. 8 din Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, cu modificările şi completările ulterioare,

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii hotărăşte:

Art. 1 – Se aprobă Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de grefieri informaticieni din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, cuprins în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 2 – La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 92/2005, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 266 din 31 martie 2005, se abrogă.

Art. 3 – Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii,

judecător Anton Pandrea

Anexă

REGULAMENT

privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de grefieri informaticieni
din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea

Cap. I

Dispoziţii generale

Art. 1 – (1) Ocuparea posturilor vacante de grefieri informaticieni din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea se face prin concurs, organizat de fiecare curte de apel sau fiecare parchet de pe lângă curtea de apel ori, după caz, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau Direcţia Naţională Anticorupţie.

  • Curţile de apel şi parchetele de pe lângă acestea organizează concursul pentru ocuparea posturilor vacante de grefieri informaticieni din circumscripţiile lor, cu sprijinul Direcţiei de exploatare a tehnologiei informaţiei din cadrul Ministerului Justiţiei sau, după caz, al compartimentului informatic din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
  • Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţională
  • Anticorupţie organizează concursul pentru ocuparea posturilor vacante de grefieri informaticieni, cu sprijinul compartimentului informatic din cadrul acestora.

Art. 2 – (1) La concursul pentru ocuparea posturilor vacante de grefieri informaticieni se poate înscrie persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:

  • are cetăţenia română, domiciliul în România şi capacitate deplină de exerciţiu;
  • nu are antecedente penale, nu are cazier fiscal şi se bucură de o bună reputaţie;
  • cunoaşte limba română;
  • este aptă, din punct de vedere medical, pentru exercitarea funcţiei;
  • are studii superioare de specialitate în domeniul informatic, automatic, cibernetic, matematic, electronic sau electrotehnic.
  • Condiţia prevăzută la alin. (1) lit. e) se consideră îndeplinită şi de către absolvenţii de studii superioare în domeniul tehnic sau economic care au urmat în timpul studiilor universitare sau postuniversitare cursuri de informatică, cu avizul Direcţiei de exploatare a tehnologiei informaţiei din cadrul Ministerului Justiţiei sau al compartimentului informatic din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ori al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după caz.

 

Cap. II

Organizarea şi desfăşurarea concursului

Art. 3 – (1) Data, locul, modul de desfăşurare a concursului, tematica, bibliografia şi lista posturilor vacante scoase la concurs se afişează la sediul instanţei sau al parchetului care organizează concursul şi se aduc la cunoştinţă publică printr-un comunicat de presă cu cel puţin 45 de zile înainte de data stabilită pentru concurs.

  1. În cazul concursului organizat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de Direcţia Naţională Anticorupţie, informaţiile prevăzute la alin. (1) se publică şi pe pagina de internet a acestora, iar în cazul concursului organizat de curţile de apel ori de parchetele de pe lângă curţile de apel, informaţiile se publică atât pe paginile de internet ale acestora, cât şi pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei sau, după caz, a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi se afişează la sediul tribunalelor ori al parchetelor de pe lângă tribunale, care au scos la concurs posturi vacante.
  2. Pentru înscrierea la concurs candidaţii vor plăti o taxă care se stabileşte anual de către preşedintele instanţei sau conducătorul parchetului care organizează concursul, la propunerea colegiului de conducere. Cuantumul taxei de concurs se stabileşte în funcţie de cheltuielile privind închirierea sălilor de concurs, plata membrilor comisiilor, precum şi orice alte cheltuieli ocazionate de activităţile de organizare a concursului.

Art. 4 – (1) Cererile de înscriere la concurs se depun cu cel puţin 15 zile înainte de data acestuia la sediul instanţei sau, după caz, al parchetului care organizează concursul.

  • În cazul concursurilor organizate de curţile de apel sau de parchetele de pe lângă acestea, cererile se pot depune şi la tribunalele ori, după caz, la parchetele de pe lângă acestea care au scos la concurs posturi vacante.
  • Cererile depuse potrivit alin. (2) se transmit de către preşedintele tribunalului sau prim-procurorul parchetului de pe lângă tribunal la curtea de apel ori la parchetul de pe lângă curtea de apel care organizează concursul.
  • La cererea de înscriere se anexează următoarele acte: copii de pe certificatul de naştere şi, după caz, certificatul de căsătorie, copii de pe actul de identitate şi diploma de licenţă, certificatul de cazier judiciar, certificatul de cazier fiscal şi chitanţa de plată a taxei de înscriere. În cazul prevăzut la art. 2 alin. (2), candidaţii anexează la cererea de înscriere şi acte doveditoare din care să rezulte că au urmat în timpul studiilor universitare sau postuniversitare cursuri de informatică.

Art. 5 – (1) Verificarea îndeplinirii condiţiilor prevăzute la art. 2 se efectuează de comisia de organizare a concursului din cadrul instanţei sau parchetului care organizează concursul, pe aza dosarelor candidaţilor.

  • Comisia de organizare a concursului are următoarea componenţă:

un judecător sau, după caz, un procuror;

un reprezentant al compartimentului de resurse umane;

un reprezentant al compartimentului informatic.

  • Componenţa nominală a comisiei de organizare a concursului se stabileşte de colegiul de conducere, la propunerea preşedintelui instanţei sau a conducătorului parchetului care organizează concursul.

Art. 6 – (1) Subiectele şi baremul de corectare se elaborează de comisia de organizare a concursului cu sprijinul reprezentanţilor Direcţiei de exploatare a tehnologiei informaţiei din Ministerul Justiţiei sau ai compartimentului informatic din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, desemnaţi prin ordin al ministrului justiţiei ori al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru concursurile organizate de curţile de apel sau, după caz, de parchetele de pe lângă acestea.

(2) În cazul concursului organizat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau de Direcţia Naţională Anticorupţie, comisia de organizare a concursului elaborează subiectele şi baremul de corectare cu sprijinul reprezentanţilor compartimentului informatic din cadrul acestora sau de alţi specialişti în domeniul informatic, desemnaţi de preşedintele instanţei sau conducătorul parchetului.

Art. 7 – (1) Examinarea candidaţilor se face prin susţinerea unei probe scrise de verificare a cunoştinţelor teoretice în domeniul informatic şi a unei probe practice.

(2) Proba practică se susţine, de regulă, în cel mult 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise.

Art. 8 – (1) Intrarea candidaţilor în sălile de concurs, pentru proba scrisă, se face pe baza listelor întocmite pentru fiecare sală şi a actului de identitate.

Candidaţii care nu se află în sală în momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai susţine proba scrisă.

Înainte de comunicarea subiectelor, candidaţii înscriu numele şi prenumele pe colţul foii ce urmează să fie lipit la predarea lucrării, după care se aplică ştampila instanţei sau a parchetului.

Plicul cu subiectele de concurs este desfăcut de un candidat care semnează şi procesul-verbal încheiat în ziua susţinerii probei scrise.

Pe toată durata desfăşurării probei scrise, în sălile de concurs au acces numai membrii comisiei de organizare şi persoanele care supraveghează desfăşurarea concursului.

În vederea elaborării lucrării scrise, candidaţii primesc coli de hârtie având ştampila instanţei sau a parchetului. Redactarea lucrărilor se va face numai cu cerneală sau cu pastă de culoare albastră.

La expirarea timpului prevăzut pentru susţinerea probei scrise, candidaţii predau lucrarea, sub semnătură, comisiei de organizare a concursului.

Pe toată durata desfăşurării probei scrise este interzisă părăsirea sălii de concurs de către candidaţi. În cazuri excepţionale, părăsirea temporară a sălii de concurs se face numai cu însoţitor.

Orice fraudă dovedită se sancţionează cu eliminarea din concurs. În aceste cazuri se întocmeşte un proces- verbal cu privire la constatările făcute şi la măsurile luate, iar lucrarea se anulează cu menţiunea „fraudă”. Procesul- verbal se comunică preşedintelui instanţei sau conducătorului parchetului care organizează concursul, după caz.

Art. 9 – (1) Corectarea lucrărilor scrise şi evaluarea probei practice se efectuează de o comisie de examinare constituită din specialişti în domeniul informatic, desemnată de colegiul de conducere, la propunerea preşedintelui instanţei sau conducătorului parchetului care organizează concursul.

În cazul concursurilor organizate de curţile de apel şi parchetele de pe lângă acestea, un membru al comisiei prevăzute la alin. (1) poate fi desemnat de conducerea Direcţiei de exploatare a tehnologiei informaţiei din cadrul Ministerului Justiţiei sau, după caz, de conducerea compartimentului informatic din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Numărul membrilor comisiei prevăzute la alin. (1) se stabileşte în funcţie de numărul candidaţilor.

Art. 10 – Probele de concurs se notează de la 1 la 10. Nota 1 se acordă în situaţia în care punctajul obţinut este mai mic sau egal cu această notă.

Art. 11 – (1) La finalizarea fiecărei probe se întocmeşte câte un proces-verbal.

La finalizarea concursului se întocmeşte un proces-verbal care să conţină modul de desfăşurare a concursului şi rezultatele obţinute de candidaţi, semnat de membrii comisiei de organizare a concursului şi ai comisiei prevăzute la art. 9.

Promovarea probelor se face ca urmare a obţinerii notei minime 5 pentru fiecare probă, iar promovarea concursului, ca urmare a obţinerii notei finale minime 7. Ponderea fiecărei probe de concurs în nota finală este de 50%.

Art. 12 – (1) Rezultatele concursului se afişează la sediul instanţei sau al parchetului care a organizat concursul şi se publică pe paginile de internet ale acestora.

În termen de 48 de ore de la data afişării rezultatelor, candidaţii nemulţumiţi pot formula contestaţie cu privire la nota obţinută la proba scrisă.

Contestaţiile se depun la sediul instanţei sau al parchetului care a organizat concursul şi se soluţionează de o comisie de contestaţii desemnată de colegiul de conducere al instanţei sau parchetului care a organizat concursul. Dispoziţiile art. 9 privind componenţa şi numărul membrilor comisiei se aplică în mod corespunzător. Nota obţinută la contestaţie nu poate fi mai mică decât nota contestată.

Rezultatele contestaţiilor se afişează la sediul instanţei sau al parchetului care a organizat concursul şi se publică pe paginile de internet ale acestora.

Art. 13 – În cazul concursurilor organizate de curţile de apel şi de parchetele de pe lângă acestea, candidaţii declaraţi admişi optează, în ordinea descrescătoare a mediilor finale obţinute, pentru posturile scoase la concurs din circumscripţia curţii de apel sau a parchetului de pe lângă curtea de apel. La medii egale au prioritate cei care au obţinut nota cea mai mare la proba practică şi, în subsidiar, vechimea în specialitate.

Art. 14 – Candidaţii declaraţi admişi sunt numiţi, în condiţiile legii, pe baza mediei finale obţinute, prin decizie a preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a preşedintelui curţii de apel sau, după caz, a procurorului general al parchetului de pe lângă curtea de apel.

 

Cap. III

Dispoziţii finale

Art. 15 – Lucrările scrise şi rezultatele concursului se anexează la dosarele personale ale candidaţilor declaraţi admişi.

Art. 151** – Rezultatele concursului organizat in condiţiile prezentului regulament pot fi valorificate pentru ocuparea posturilor ce se vacantează in termen de un an de la data afişării şi publicării acestora, potrivit art. 12 alin. (4).

Art. 151 a fost introdus prin Hotărârea nr. 803/2012, începând cu data de 2 octombrie 2012.

Art. 16 – Dosarele şi procesele-verbale, precum şi alte lucrări privind concursul se arhivează şi se păstrează potrivit nomenclat

Distribuie:

Un comentariu la „Concurs pentru postul vacant de specialist IT, la Tribunalul Dâmboviţa!”

Lasă un comentariu

Contact / Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
MedcareTomescu romserv.jpg hymarco

CITEȘTE ȘI

Metex oneminamed Gopo
kiss2025a.jpg dsgmotor.gif
novarealex1.jpg ConsultOptic memco1.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media