Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

27-11-2021

ANALIZĂ: Perspectivele de angajare în 2015, în regiunea Sud, din care face parte și Dâmbovița

         ManpowerGroup a  lansat în decembrie 2014, studiul său trimestrial privind perspectivele angajării de forță de muncă. Ediția face referire la trim I./2015 (intervalul ianuarie – martie 2015). Reprezentanții ManpowerGroup  au comunicat pentru Gazeta Dâmboviței detaliile studiului pentru regiunea SUD, din care face parte și județul nostru, alături de Argeș, Prahova, Ialomița, Călărași, Giurgiu și Teleorman.

     „Perspectivele de angajare din regiunea Sud sunt pozitive de 5 trimestre încoace.  Valoarea de +9% a Previziunii Nete de Angajare este cea mai puternică exprimată în acest interval, fiind cu 1 punct procentual mai mare decât cea exprimată ultimul trimestru al lui 2014, si cu 3 puncte procentuale deasupra celei aferente trimestrului I/2014. 16% dintre angajatorii din regiune au planuri de a-și spori forța de muncă în următoarele 3 luni, față de media naționala de 13%. Ponderea angajatorilor care intentionează să facă angajări este mai mare în această regiune decât oriunde altundeva în țara, cu excepția regiunii Centru, unde este tot de 16%. 13% prevăd reduceri, egal cu media național. În schimb, ponderea celor care nu prevăd nici o redimensionare a forței de muncă este cea mai scăzută din țară (67%), sub media națională de 73%, ceea ce sugerează că piața forței de muncă din regiune va fi destul de dinamică.” a precizat ManpowerGroup pentru Gazeta Dâmboviţei. Cum  regionalizarea pieţei muncii a luat-o cu mult înaintea celei administrative, concluziile studiul sunt pozitive, la nivel de regiune. Din păcate, Dâmboviţa, singură, nu oferă aceleaşi perspective celor care caută un loc de muncă. 

 

 

 

 

Despre ManpowerGroup

ManpowerGroup™ (NYSE: MAN) este expertul global privind forța de muncă de peste 65 de ani. Identificăm, evaluăm, dezvoltăm și gestionăm talente cu diverse abilități, într-o varietate de domenii și industrii. Familia brandurilor ManpowerGroup  – Manpower®, Experis™, Right Management® și ManpowerGroup™ Solutions –  ajută peste 400,000 de clienți din 80 de țări și teritorii să îmbunătățească performanța forței de muncă și conectează peste 600,000 de persoane la piața muncii. ManpowerGroup a fost recunoscută drept una dintre companiile cu cele mai înalte standarde etice la nivel global pentru al patrulea an consecutiv, consacrându-i poziţia de cel mai de încredere brand din domeniul în care activează. Vizitați www.manpowergroup.com pentru a afla mai multe despre noi.

trimestre consecutive sunt supuse ajustării sezoniere.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Flax Gopo
Webhosting Armand Media

CITEȘTE ȘI