Trei focare active de pestă porcină africană în județul Dâmbovița

În momentul de față există trei focare active de pestă porcină africană în județul Dâmbovița! Acestea se găsesc în localitățile Brănești, Vulcana – Pandele și Tătărani, în gospodăriile populației. Medicii veterinari din cadrul Direcției Sanitar Veterinare Dâmbovița avertizează că ne aflăm în cea mai dificilă perioadă din an în care pesta porcină africană poate lua amploare.

Apropierea Sărbătorilor de iarnă, a Crăciunului, când în gospdăriile oamenilor începe ritualul sacrificării porcilor este considerată și cea mai critică perioadă din an pentru virusul pestei porcine africane, ,,pentru că acum se face mult transport ilegal de carne vie sau carne moartă, iar transmiterea bolii se face mult mai ușor’’

Directorul DSV Dâmbovița, dr. Sandu Tolea spune că boala este prezentă și la animalele sălbatice, respectiv la porcii mistreți, unde virusul se transmite mai ușor. În prezent specialiștii DSV Dâmbovița se ocupă de recoltarea probelor de sânge și fac toate demersurile necesare pentru stingerea acestor focare. Se așteaptă ca acest lucru să se întâmpla până la debutul  sărbătorilor de iarnă.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro