Trei aparate Real Time PCR… la Direcția Sanitar Veterinară Dâmbovița!

De la un singur aparat pe care îl deține de ceva timp,  Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița va avea trei aparate de testare Real Time PCR pentru depistarea bolilor grave din domeniul sanitar veterinar!

Două astfel de aparate au fost deja achiziționate, iar în momentul de față se lucrează la amenajarea laboratorului care va găzdui noile echipamente. Directorul instituției, dr. Sandu Tolea ne-a declarat că aparatele pot fi folosite și pentru efectuarea analizelor Covid-19, dar în acest caz ele trebuie să fie operate de către medicii umani, pentru că medicii veterinari sunt specializați doar pe efectuarea analizelor  la animale.

,,Am achiziținat aparatele RT PCR. Suntem în curs de amenajare a secției, trebuie să mai vină hotele. Deci au fost licitațiile pentru ambele aparate, pentru că am două aparate acum. O să avem trei aparate PCR, două noi și unul pe care l-am avut în dotare de ani de zile. Acestea sunt tot pentru domeniul sanitar veterinar, pentru că nu o să fiu de acord să lucrez Covid.

Pot să-l dau să se lucreze Covid -19, dar cu specialiști în domeniul medicinei umane, pentru că un medic veterinar nu poate să semneze o analiză a unui om. Noi, medicii veterinari, suntem specializați pe analize la animale’’, a declarat directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, dr. Sandu Tolea.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro