În ultimii ani, roșiile nu lipsesc pe parcursul întregului an de pe mesele românilor grație importurilor din diferite țări care produc intensiv. Totuși, deși le cumpără, mulți se plâng că acestea nu mai au gustul cu care erau obișnuiți în copilărie. Este vorba de gustul roșiei de țară, cu mirosul ei specific. În Dâmbovița mai sunt agricultori care preferă soiuri cu gust, care ajung la clienții care cunosc calitatea mărfii. Adesea aceste roșii nu seamănă cu cele din supermarketuri, sunt mai moi, poate și mai mici, dar gustul este autentic. Prețurile sunt similare celor din marile lanțuri de magazine și sunt accesibile.
Mulți dintre agricultorii care cultivă aceste soiuri o fac pe suprafețe mici, din mai multe motive:. Principalul este nerentabilitatea agriculturii și lipsa forței de muncă, așa că se cultivă doar suprafețele care pot fi îngrijite în familie. Toată producția ajunge la aproximativ aceeași clienți în fiecare an, pentru că aceștia au fost mulțumiți. Cumpără pentru mâncare, dar și pentru bulion și alte conserve pentru iarnă. „Roșiile noastre sunt produse de ani de zile în solariile din propria gospodărie. Avem mai multe soiuri și toate sunt gustoase. Nu cultivăm suprafețe mari. Avem două solarii relativ mici, dar pentru noi și clienții noștri este suficient.” ne-a spus unul dintre legumicultori, dar lucrul acesta este valabil pentru foarte mulți dintre ei.