Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de joi, nr. 3658
2-12-2021
culturi-calamitate

Proiect privind amnistia fiscală, pentru producătorii ale căror culturi au fost calamitate anul trecut

Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, impozitul pe venitul din activităţi agricole datorat pentru anul fiscal 2013 de către agricultorii şi asociaţiile agricole care au înregistrat pagube în cursul anului trecut, din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile sau extreme, va fi diminuat proporţional cu gradul de calamitate al producţiei.

Directorul Camerei Agricole Județene, Ion Oprea, a vorbit, la ultima conferință de presă a DAJ, despre acest proiect, care i-ar putea ajuta foarte mult pe producătorii ale căror culturi au fost afectate anul trecut. Există în discuții un proiect la Ministerul Agriculturii privind amnistia fiscală, pentru anul trecut, a celor care au fost afectați de grindină, deci există posibilitatea, până la sfârșitul anului, să apară actul normativ și acești producători să primească sumele înapoi”, spune Ion Oprea.

Anul trecut, producătorii din Bărbulețu au fost serios afectați de grindină și, chiar dacă nu au avut producție, au fost obligați să plătească același impozit ca toți ceilalți.

Producătorii afectați au depus deja documentația necesară pentru a fi despăgubiți.

Pentru a beneficia de această măsură de sprijin, trebuie îndeplinite cumulativ următoarele condiţii: impozitul a fost stabilit pe bază de norme de venit, pentru producţia agricolă nu au fost încheiate poliţe de asigurare şi producţia a fost calamitată în proporţie de peste 30%. Gradul de calamitate se dovedeşte cu documentul emis de autoritatea competentă, în condiţiile legii,

Potrivit informațiilor oferite de Elena Alecu, purtător de cuvânt al DAJ Dâmbovița, în județul nostru au fost calamitate anul trecut 1249 de hectare, dintre acestea 600 de hectare cu pomi, 300 cu sâmburoase, iar restul cu cartofi, cereale și legume.

 

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media