Programările APIA pentru depunerea cererilor pe suprafață nu sunt respectate de toți fermierii

În această perioadă, la Agenția de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură se primesc cererile de sprijin pe suprafaţă. Anul acesta, cererile de plată unică pe suprafaţă se depun în perioada 03 martie – 15 mai fără penalizari, respectiv 16 mai – 09 iunie cu penalizări de 1 % pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

Instituţia a transmis invitaţii scrise către cei aproximativ 27.000 de fermieri dâmboviţeni, prin care li s-au adus la cunoştinţă data şi ora la care să se prezinte pentru depunerea cererii, precum şi numele funcţionarului care se va ocupa de gestionarea acesteia. Cu toate acestea doar 8.180 de fermieri,din  9541 programaţi şi-au completat declaraţia de suprafaţă, solicitând sprijin pentru 22.455,66 hectare.

“Din păcate, și în campania aceasta ne confruntăm cu aceeași problemă. Fermierii vin în ultima perioadă și se aglomereayă și centrele locale și centrul județean. Termenul de 15 mai nu se poate modifica. Se mai primesc până pe 9 iunie, dar cu penalități de 1% pe zi, pentru fiecare zi de întârziere și micii și marii fermieri procedează la fel și nu se prezintă conform programărilor, atât ca zi, cât și ca oră“, a declarat, într-o conferință de presă Cristina Simionescu, director adjunct al APIA Dâmbovița.

De asemenea, Agenţia de Plăţi si Intervenţie pentru Agricultură continuă acţiunea de identificare în teren a parcelelor agricole pentru fermierii care solicită acest lucru. Scopul acestei acţiuni este poziţionarea corectă în blocuri fizice a parcelelor agricole şi, implicit, eliminarea sancţiunilor şi penalităţilor care sunt aplicate fermierilor ca urmare a erorilor apărute în cererile de plată în campanile anterioare din cauza identificării greşite.

Identificarea în teren se face pentru fermierii care nu au suficiente elemente de reper pentru digitizare corectă in IPA online.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro