Primele tomate produse în Dâmboviţa prin programul naţional vor fi vândute pe piaţa din Găeşti

Primul producător dâmboviţean de tomate prin „Programul Naţional de susţinere a producţiei de tomate în spaţii protejate” a fost verificat de reprezentanţii Direcţiei Agricole Dâmboviţa. Este vorba despre un producător din Gura Şuţii, Maria Stoica. Primele roşii recoltate vor ajunge în piaţa agroalimentară din Găeşti începând cu 22 mai.


Prin programul naţional, producătorii pot primi până la 15000 de euro dacă producţia de roşii este bogată, dar şi naturală. Pentru a primii ajutorul financiar, suprafaţa cultivată trebuie să aibă 1 000 mp,  producţia să fie de cel puţin 2 kg roşii/mp, iar producţia valorificată trebuie să fie de 2 tone/an. Suprafaţa pe care se face cultura trebuie să fie înscrisă în registrul agricol, iar persoanele fizice trebuie să prezinte certificatul de producător şi carnetul de comercializare pentru valorificarea producţiei. Cereri pentru acest  tip de finanţare pot fi depuse până în luna decembrie.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca