Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

MOȚĂIENI: Doi frați care au pus pe picioare o afacere de familie cu produse lactate din lapte de capră

Alex şi Eduard Șerban, doi frați din comuna Moțăieni, născuți și crescuți între dealurile Cucuteniului, au pus pe picioare, o afacere de familie cu produse lactate din lapte de capră. “Poiana lu’ Șerban” produce telemea proaspătă şi maturată din lapte de capră, urdă, lapte de capră crud sau pasteurizat şi o specialitate din brânză de capră.

„Bunicii noștri au avut mereu animale în curte și grija câmpului, iar când eu și fratele meu am apărut, toată familia și-a dorit ca noi doi să fim oameni mari, de succes. După ce am terminat facultatea am visat să ne întoarcem acasă și nu doar să ne facem familia mândră, cât și Cucuteniul să îl facem un loc cunoscut pentru frumusețea sa”, au declarat cei doi tineri.

Ferma are în prezent un efectiv de 140 de capre, iar cele mai multe dintre produse pleacă direct din fermă către consumatorul final. În fermă există un mic laborator, unde se procesează aproximativ 100 de litri de lapte pe zi, în perioadele de vârf.

„Anul acesta am încercat şi o cremă de brânză tartinabilă, copiată după o reţetă franţuzească. Am găsit-o în Belgia, apoi şi în Anglia, am căutat reţeta şi cred că este cel mai solicitat dintre produsele noastre”, afirmă Alex Şerban.

“Poiana lu’ Șerban” a fost, anul acesta printre producătorii prezenți la târgul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, iar afacerea lor a primit aprecieri inclusiv de la reprezentanții ministerului.

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media