Fermieri, grăbiți-vă! A început numărătoarea inversă pentru solicitarea ajutoarelor de MINIMIS

Fermierii dâmbovițeni  mai pot depune cereri pentru ajutoarele de MINIMIS în sectorul vegetal până la sfârșitul acestei luni. Cererile se depun la primăria de domiciliu, care le va transmite apoi la Direcția Agricolă Județeană .

Se pare că, așa cum spune Elena Alecu, purtător de cuvânt al DAJ Dâmbovița, oamenii nu au înțeles care este procedura privind hotărârea de guvern care reglementează acordarea acestui ajutor financiar.

Astfel, ajutorul de MINIMIS se acordă pentru suprafețele de culturi agricole, plantații pomicole conform listei prevăzute în HG 865.

Cererile pentru acordarea sprijinului financiar se depun la primării însoțite de o copie a actului de identitate, o copie a certificatului de producător vizat la zi, o copie a certificatului de înregistrare la Registrul Comerțului, dacă este vorba de o persoană juridică, dovada contului activ bancar, o adeverință care să ateste, conform înscrisurilor din registrul agricol suprafața utilizată de solicitant anul acesta, o copie a procesului verbal de constatare a pagubelor, întocmit de comisiile locale.

Potrivit informațiilor oferite de Elena Alecu, purtător de cuvânt al DAJ Dâmbovița, aceste documente trebuie prezentate în original și în copie, pentru certificarea de la primărie.

Dacă fermierul deține suprafețe agricole situate în raza mai multor unități administrativ teritoriale din același județ sau din județe diferite, acesta poate formula cereri de sprijin, care se depun la fiecare dintre primăriile în a căror rază teritorială se află suprafețele în cauză.

Suprafața pentru care s-a solicitat sprijin financiar la nivelul județului nostru, în 18 localități afectate, este de 8621,8 hectare, iar suma necesară și aprobată  5.033.875 lei.

 

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro