Directorul Camerei Agricole Dâmbovița, nemulțumit de „chiulul” fermierilor de la întâlnirile cu specialiștii

Ion Oprea, directorul Camerei Agricole Județene, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că producătorii agricoli nu participă la întâlnirile cu specialiștii organizate în județ, decât atunci când sunt simpozioane pe teme punctuale, însă când este vorba de legislație nu mai sunt atât de receptivi.

Cu toate acestea, tot fermierii sunt cei care se pare că se plâng apoi că nu au fost informați cu privire la diferite probleme.

ion-oprea-300x225Facem ședințe, le anunțăm. Nu vin și după aceea, la o lună, două, trei, vin și zic: –Domnule, nu m-a informat nimeni! Nu am știut de treaba asta. Pentru mine aici vina aparține mai mult producătorilor, pentru că ei cred că știu și nu vor să afle. Noi nu facem aceste întâlniri cu producătorii ca să bifăm niște întâlniri. Eu chiar îmi doresc și de aceea am și venit director la Camera Agricolă, ca producătorul să aibă informația și să prospere un pic dacă se poate. …dacă pe probleme tehnice și dau exemple la pomicultorii de pe Valea Dâmboviței, când avem simpozioane pe teme punctuale, protecția plantelor, cum se face, vin și sunt receptivi, când e vorba de legislație nu mai sunt așa receptivi. Spun: -Lasă! Vine să ne povestească ăla”-Ion Oprea, director Camera Agricolă Dâmbovița

De aceeași lipsă de interes pentru întâlnirile organizate în județ cu fermierii se plângeau, în această primăvară, și specialiștii APIA.

”Micii fermieri au fost anunţaţi de primari, iar cei mari au primit invitaţie scrisă să participe la informări şi la discuţiile noastre. Nu s-au îngrămădit să vină. Ar fi putut să ne întrebe, mai ales că ştiau că se schimbă condiţiile, schemele de sprijin. Au fost mai mulţi mici fermieri decât mari fermieri”­-Oana Năstase, consilier APIA Dâmbovița (aprilie 2015)

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro