Direcția Agricolă Dâmbovița: Despre starea culturilor deja înființate și zăpada din ultimele zile!

Culturile agricole nu sunt afectate de ultima răbufnire a iernii, respectiv de zăpada căzută acum, pe sfârșit de lună martie!  În acest sens directorul Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Viorel Cigăran  susține că lucrările agricole deja înființate nu vor avea de suferit, ba dimpotrivă vor avea un spor de umiditate.

,,Pentru culturile înființate deja în toamnă și care se găsesc în diferite faze, acestea nu au de suferit pentru că nu a fost temperatură de îngheț’’, a completat Viorel Cigăran. De săptămâna trecută, la Direcția Agricolă Dâmbovița, au început să se facă și raportările către Ministerul Agriculturii. Este vorba de binecunoscuta ,,operativă’’… cu date culese din teren referitoare la însămânțări și starea culturilor agricole din județul Dâmbovița.

,,Culturile din prima epocă, de primăvară, cel puțin la mazăre, s-au terminat. Așa estimăm noi, că s-a terminat de însămânțat. Din ce am reușit noi să colectăm, ca date din teritoriu, mazărea s-a semănat pe circa 912 ha. Celelalte culturi din prima epocă,  respectiv ovăzul-orzoaica… încă se mai pot semăna.

La orzoaică s-au semănat până acum 584 ha, iar ovăzul de primăvară pe 1020 ha. De asemenea, cartoful timpuriu și semi – timpuriu…  pe circa 1600 ha și se continuă să se planteze. La fel legumele în câmp și solarii pe circa 700 ha, din care 230 ha numai în solarii.

La grâul de primăvară până acum nu avem semnale că s-ar fi semănat, dar din experiența anilor trecuți au fost peste 100 ha. Până acum nu avem date despre grâul de primăvară. Grâul de toamnă se prezintă foarte bine și s-a semănat pe circa 30.000 ha. În anii anteriori suprafața cultivată cu grâu a fost mai mică pentru faptul că a fost secetă în toamnă și nu au putut să intre la semănatul grâului.

În schimb toamna asta a fost mult mai bună și s-a cultivat o suprafață mai mare decât cea din ultimii doi ani. Porumbul…. cam prin aprilie se poate însămânța,  cu condiția să se încălzească puțin vremea, altfel nu se poate pentru că este pretențios la căldură. Într-adevăr este bine să fie semănat cât mai din timp, dar are și condiția aceasta limitativă cu privire la căldură’’, a declarat directorul Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Viorel Cigăran.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro