Dâmboviţa: Programul ,,Usturoiul” a fost accesat de 4 fermieri

15 mai 2020 a fost termenul limită pentru înscrierea agricultorilor dâmboviţeni în programul naţional  pentru susţinerea producţiei de usturoi! În acest an, patru fermieri din judeţul Dâmboviţa au accesat programul pentru usturoi, faţă de unul singur anul trecut, ceea ce arată că ajutorul de minimis acordat este încurajator pentru cultivatorii de usturoi.

„Pe usturoi putem să spunem că stăm bine. Dacă anul trecut am avut un singur beneficiar al programului, anul acesta avem 4, deci avem o creştere a numărului de beneficiari. Trei sunt din Lunguleţu şi unul este din Gura Şuţii. Programul a funcţionat şi anul trecut. Pentru a-şi primi banii fermierul trebuie să depună dovada valorificării produsului şi să deţină minim 3000 mp ca să poată intra în acest program”, a declarat directorul Direcţiei Agricole Dâmboviţa, ing. Viorel Cigăran.

Valorificarea producţiei de usturoi se va face în perioada 1 iulie – 20 noiembrie, iar documentele justificative se vor depune până la data de 27 noiembrie la Direcţia Agricolă Dâmboviţa. În vederea monitorizării calităţii usturoiului care se oferă populaţiei, potenţialii beneficiari trebuie să deţină Registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, ce va fi verificat de către specialiştii fitosanitari.

Pentru a fi consideraţi eligibili, producătorii agricoli trebuie să deţină o suprafaţă cultivată cu usturoi de minimum 3000 mp şi să obţină o producţie de minimum 3 kg usturoi pe 10 mp. Sprijinul financiar este de maximum 3000 euro pe ha.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro