Dâmboviţa: 17 dosare pe programul de tomate şi niciunul pe cel de usturoi

Distribuie:

Până la începutul acestei luni, la Direcţia Agricolă Dâmboviţa au fost depuse 17 dosare pentru accesarea  programul de tomate şi niciunul pentru programul de susţinere a producţiei de usturoi! Directorul Direcţiei Agricole Dâmboviţa, ing. Viorel Cigăran susţine că au fost persoane care s-au interesat de ajutorul de minimis pentru usturoi, dar nimeni nu a depus până acum o solicitare în acest sens. La tomate, cei s-au grăbit să se înscrie în program au fost agricultorii din Băleni, Bucşani, Sperieţeni…

Cererile de înscriere în Programul de sprijin pentru tomate şi documentele aferente acestuia pot fi depuse sau transmise la Direcţia Agricolă Dâmboviţa inclusiv prin fax sau poştă sau în format electronic prin e-mail până la data de 15 mai 2020!  Cei care pot beneficia de acest ajutor de minimis sunt producătorii agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător; producătorii agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44 din 2008; producători agricoli persoane juridice.

Pentru a fi eligibili la aplicarea schemei solicitanţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii  cumulative: să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1000 mp; să obţină o producţie de minimum 3 kg tomate pe mp; să fie înregistraţi în evidenţele Registrului Agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate în spaţiile protejate în anul de cerere;  să deţină Registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor completat începând cu data înfiinţării culturii; să facă dovada producţiei realizate prin documente justificative privind comercializarea producţiei.

Verificările se efectuează la începutul rodirii şi înainte de începerea recoltării în vederea evaluării producţiei, iar valorificarea recoltei se face până la data de 15 iunie 2020.  „Activitatea se desfăşoară atât online, cât şi la sediul instituţiei, dar cu limitare în sensul că dacă au venit, dau un telefon, persoana cu care are de lucru ori coboară, ori i se permite accesul în sala de şedinţe. Nu obstrucţionăm sub nicio formă activitatea”, a declarat ing. Viorel Cigăran, directorul Direcţiei Agricole Dâmboviţa.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro