Cererile de plată pe suprafaţă pot fi depuse şi după 15 iunie, însă cu penalităţi

Depunerea cererilor de plată pe suprafaţă se prelungeşte cu 25 de zile lucrătoare după 15 iunie, însă vor fi percepute penalităţi de 1% pe zi, a declarat vineri, , ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, citat de Agerpres.

Agenţia de Plăţi şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început pe 9 aprilie Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2015.

Începând cu data de 26 mai 2015, APIA a început preluarea tuturor cererilor de plată ale fermierilor, inclusiv pe suport de hârtie.

Beneficiarii plăţilor sunt fermierii activi persoane fizice şi/sau persoane juridice care desfăşoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori legali ai suprafeţelor de teren agricol şi/sau deţinători legali de animale, potrivit legislaţiei în vigoare.

La depunerea cererii unice de plată fermierul trebuie să prezinte toate documentele necesare care dovedesc utilizarea legală a terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conţin zone de interes ecologic, precum şi a animalelor.

Potrivit APIA, aceste documente trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată şi trebuie să fie valabile cel puţin până la data de 1 decembrie a anului de cerere. În plus, solicitantul trebuie să respecte normele de eco-condiţionalitate, care cuprind Bunele Condiții Agricole şi de Mediu (GAEC) şi Cerinţele Legale în Materie de Gestionare (SMR), pe toată suprafaţa fermei.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro