Arderea miriștilor îi poate costa exluderea de la plata SAPS pe fermierii dâmbovițeni

Magazin Orient

“Mulți fermieri optează pentru curățarea terenului prin ardere. Este interzisă, atât arderea miriștilor, cât și a resturilor vegetale, pe terenul arabil și pe suprafețele de pajiști. În cazul în care se constată incendii, primim notificări de la ISU, notificări care cuprind date despre zone, despre identitatea persoanelor care au decongestionat terenul, îl suprapunem cu baza noastră de date, efectuăm vizite în teren și, în cazul în care sunt fermieri care au depus cereri de sprijin și au recurs la aceste modalități de curățire a terenului, sunt sancționate până la excluderea de la plată”, a declarat Oana Năstase, purtător de cuvânt APIA Dâmbovița astăzi, în cadrul unei conferințe de presă a DAJ.

De obicei, însă, în fiecare vară, în ciudat recomandărilor făcute de I.S.U. Dâmboviţa, în privinţa igienizării terenurilor prin arderea resturilor vegetale, incendiile sunt la ordinea zilei.

Anul trecut, pompierii dâmboviţeni au intervenit la nenumărate incendii de vegetaţie, în care au ars cca hectare întregi de vegetaţie uscată în mai multe zone din județ.

Valeriana Comedie
Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro