APIA Dâmbovița: Din 16 octombrie 2020 încep plățile în avans pentru cererea unică de sprijin din acest an!

Distribuie:

În atenția fermierilor dâmbovițeni! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură începe, din 16 octombrie 2020, plățile în avans pentru fermierii care au depus cerere unică de sprijin în acest an!

Sumele acordate ca plăți în avans sunt de până la 70% în cazul schemelor de plăți directe și de până la 85% în cazul sprijinului acordat pentru masurile de dezvoltare rurală. Plățile se fac în lei, utilizând cel mai recent curs de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2020 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 819/2020, au fost stabilite cuantumurile pentru schemele de sprijin care vor beneficia de plata în avans, dupa cum urmează: Schema de plată unică pe suprafață ( SAPS) –98,7381 euro/ha; Plata redistributivă – primul interval (1-5 ha inclusiv) – 5 euro/ha, al doilea interval (peste 5 și până la 30 ha inclusiv) – 48,1053 euro/ha; Plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (plata pentru înverzire) – 57,8245  euro/ha; Schema de plată pentru tinerii fermieri – 36,6119 euro/ha.

 Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Dâmbovița a finalizat controalelele administrative, în vederea autorizarii la plata în avans, pentru 21.189 de cereri unice de sprijin dintr-un total de 23.061 cereri depuse de fermierii dâmbovițeni.

 Prin Hotărârea de Guvern nr. 819/2020 a fost aprobat și plafonul pentru  schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine la 71.300.000 euro. Cuantumurile per cap de animal la speciile ovine/caprine se calculează de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, prin raportarea plafoanelor la efectivul de animale eligibile.

 

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro