APIA Dâmboviţa- Campania de primire a cererilor unice pe anul 2020 demarează la 1 martie

APIA Dâmboviţa a primit anul trecut 23.703 de cereri unice de la fermierii dâmboviţeni, care au fost deja autorizaţi la plată în marea lor majoritate! Vestea bună este că, din 22 ianuarie 2020, au început şi plăţile pentru ajutoarele naţionale tranzitorii, operaţiune care în anii din urmă începea de regulă prin luna martie. În cazul schemelor de sprijin cu plată, care sunt ceva mai speciale, fermierii trebuie să aducă documentele suplimentare solicitate de APIA până la data de 31 martie 2020, urmând ca în scurt timp să înceapă plăţile şi în acest caz. Campania de primire a cererilor unice pe anul 2020 demarează la 1 martie.

„La anul de cerere 2019, la cererile unice în special, nu prea au fost sincope în autorizarea la plată. De când am început autorizarea, din octombrie şi până în prezent, foarte puţine au fost pauzele în care nu s-a autorizat. Deci stăm foarte bine la autorizarea la plată şi cred că fermierii asta vor să audă. Avem la nivel de Dâmboviţa 23.703 cereri unice înregistrate în 2019. Dintre aceştia aproape toţi au primit măcar o plată, au fost autorizaţi măcar pentru o schemă de sprijin, iar din 22 ianuarie 2020 am început plăţile pentru ajutoarele naţionale tranzitorii, mai pe înţelesul tuturor, în sectorul vegetal – plata pentru cultură şi sunt câteva scheme simple şi în sectorul zootehnic. Până la finele lunii ianuarie am plătit şi pe această schemă 11.263 de fermieri. Spun eu că stăm foarte bine şi este o noutate pentru ultimii 5 ani, pentru că plăţile pe aceste scheme, pe ajutoare naţionale tranzitorii, le începeam undeva în luna martie. Eu cred că până în martie aproape le finalizăm pentru că sunt fermieri care la momentul acesta şi-au încasat plăţile integral.

Pentru autorizarea la plată se ia decizia pentru fiecare cerere în parte, pentru fiecare caz în parte, eşantioanele se stabilesc de APIA Central, iar autorizarea se face şi în funcţie de câte scheme de plată a solicitat fiecare fermier. Mai sunt schemele de sprijin cu plată, care sunt puţin mai speciale pentru că fermierii sunt obligaţi să aducă nişte documente suplimentare pentru că ei se angajează (pentru că asta înseamnă sprijinul, este cuplat de producţie) să scoată o anumită producţie pe unitatea de suprafaţă sau pe cap de animal. Ei sunt obligaţi să aducă anumite documente şi sunt forme de sprijin cuplat pentru care vor aduce documente până la 31 martie. Încă nu au expirat aceste perioade şi nu putem stabili cuantumurile şi nu putem autoriza încă la plată. Dar şi în aceste cazuri am început să luăm legătura cu fermierii să le reamintim că au de adus aceste documente şi în cazul în care le-au făcut ( deci au făcut livrările de furaje sau de lapte) să vină cu documentele pentru că noi odată ce le primim le şi procesăm în baza de date, astfel încât la nivel naţional se pot stabili cuantumurile… iar în momentul în care se termină perioada, plăţile pot să înceapă repede… Ne dorim această urgentare tocmai pentru a nu-i încurca, să nu-i suprapunem cu campania de primire a cererilor unice pe anul 2020 care demarează la 1 martie şi atunci va fi mai greu şi cu autorizarea şi cu primirea”, a declarat purtătorul de cuvânt al APIA Dâmboviţa, Oana Năstase.

 

 

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro