42 de euro/hectar- avansul plăţilor directe unice pe suprafaţă

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a încheiat autorizarea la plată a avansului către fermierii care au depus cereri de sprijin în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă – SAPS 2011.
De acest avans au beneficiat 99,67 % dintre cei  31.728 de fermieri damboviteni care au depus cerere de sprijin pe suprafata, fermieri la care controalele (administrative sau pe teren) s-au finalizat şi au îndeplinit cumulativ condiţiile impuse de regulamentele europene şi legislaţia românească.
Pentru anul 2011, cuantumul alocat plăţilor directe unice pe suprafaţă este de 100,65 euro/ha, la care se va aplica un coeficient de reducere liniară, ca urmare a depăşirii suprafeţei de referinţă de 8,7 milioane ha.  Avansul acordat fermierilor este în cuantum de 42 euro/ha, plăţile fiind efectuate în lei, la cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană (BCE) pentru ziua anterioară datei de 1 octombrie a anului pentru care este acordat sprijinul. Pentru data de 30 septembrie 2011, BCE a stabilit un curs de 4,3575 lei.


Regata

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro