355 de rentieri agricoli dâmboviţeni şi-au vizat carnetele anul acesta

În perioada 01 martie – 31 august 2013, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Dâmboviţa au fost vizate un număr de 355 de carnete de rentier agricol, vizare necesară acordării rentei viagere agricole aferente anului 2012.

Potrivit informaţiilor oferite de Oana Năstase, specialist APIA Dâmboviţa, 14 rentieri au decedat , iar renta nu se moşteneşte, iar un fermier a vizat  carnetul de rentier anul acesta şi şi-a pierdut calitatea de rentier pentru 2013, dar va putea viza anul viitor.

Suprafaţa de teren care face obiectul acordării rentei agricole este de 145,19  ha teren vândut de 71 de fermieri şi 1161.58  ha teren arendat sau închiriat de  către 284 de fermieri. Suma aferentă suprafeţei de teren mai sus menţionate ce urmează a fi plătită în 2013 este de 72599 euro.

Cuantumul rentei viagere agricole reprezintă echivalentul în lei a 100 euro/an pentru fiecare hectar de teren agricol extravilan înstrăinat sau pentru care s-a încheiat acordul cu investitorul şi echivalentul a 50 euro/an pentru fiecare hectar de teren arendat din extravilan.

 

Renta agicolă se plăteşte într-o singură rată anuală, până la data de 30 noiembrie a anului următor celui pentru care aceasta este datorată, respectiv până în 30 noiembrie 2013  se va face palata rentei aferente anului 2012.

În cazul decesului rentierului, moştenitorii vor încasa renta până la data de 30 noiembrie a anului următor celui pentru care aceasta se datorează, pe baza actelor doveditoare privind calitatea de moştenitor, a certificatului de deces în original, precum şi a carnetului de rentier agricol al defunctului.

 

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro