kiss2025a.jpg Euroguard 	oneminamed_nav.gif dsgmotor.gif

2015, un an excelent pentru Direcția Silvică Dâmbovița

Direcția Silvică Dâmbovița încheie anul cu un bilanț pozitiv pe toate planurile, potrivit datelor prezentate astăzi de către directorul instituției, Costel Preda, în cadrul unei conferințe de presă.

Astfel, față de un program de 310 miliarde, cifră de afaceri, Direcția Silvică Dâmbovița a realizat după 11 luni 320 de miliarde.

De asemenea, integritatea fondului forestier și împăduririle sunt principalele preocupări ale Direcției Silvice Dâmbovița.

”Întotdeauna să împădurim cel puțin atât cât se taie. Vorbim de tăierile rase și avem aici atât împăduriri integrale, deci regenerări artificial, iar Direcția Silvică Dâmbovița a avut pe anul 2015 47 de hectare și am realizat 60 de hectare, deci cam asta este media pe care o împădurim în fiecare an. ….Pădurea cea mai sănătoasă rezultă din regenerările naturale. Cele mai valoroase și rezistente arborete sunt cele care rezultă din regenerări naturale, cu prioritate din sămânță și aici la Dâmbovița suntem printre direcțiile unde vercineele se regăsesc pe o suprafață destul de mare, iar lucrările pe care noi le executăm în fiecare an pentru asigurarea regenerării naturale nu sunt deloc ușoare și nici puțin costisitoare. În jur de 800-900 de hectare noi anual parcurgem aceste suprafețe”.

 

Și la investiții, Direcția Silvică Dâmbovița s-a descurcat bine anul acesta. Au fost recepționate cinci drumuri forestiere, la Neagra, Moarea, zona Vulcana și trei în zona de munte, pe Valea Brăteiului, Glava Vale și Jugureanu și Valea Țâții.

”Am reușit să finalizăm două lucrări de corectare a torenților. Una dintre cele mai importante lucrări, care trebuie să existe nu numai în fond forestier, dar și în zonele UAT urilor sunt lucrările de corectare a torenților. Am avut două lucrări la Buturoaia, în zona Pucheni, și una în zona Rușețu, la Moroieni, dar sunt extraordinar de multe zone în Dâmbovița, unde ar trebui nu numai silvicultorii, dar și ceilalți să se preocupe și să găsească soluții financiare pentru aceste lucrări, care au mare eficiență împotriva inundațiilor și eroziunii solurilor”.

 

S-au făcut și investiții din fonduri proprii și anume dotarea direcției cu trei tractoare forestiere, dotate cu sapă și graifer, iar toate compartimentele din cadrul direcției au fost dotate cu autoturisme de teren marca Duster. În plus, jumătate dintre subunități au în dotare autoutilitare Ford, pentru transportul puieților forestieri.

Planul la fructe de pădure a fost îndeplinit și anul acesta. Costel Preda, directorul Direcției Silvice Dâmbovița, spune că s-au realizat 120 de tone de fructe de pădure: cătină, porumbe, păducel, măceșe. De asemenea, s-au realizat 50 de tone de floare de soc și floare de tei, opt tone de ciuperci și trei tone de vânat valorificat carne către două firme în 10 exemplare, cu o valoare între 600 și 800 de euro pe exemplar.

Directorul Costel Preda spune că se are în vedere și modernizarea cu bani europeni a drumului care duce spre Zimbrăria Neagră, din DN 72, Ploiești-Târgoviște, prin localitatea I.L.Caragiale.

Singura problemă rămasă nerezolvată, spune directorul, este cea a Păstrăvăriei Pucioasa, pentru care se caută, însă, soluții.

 

 

Distribuie:

Un comentariu la „2015, un an excelent pentru Direcția Silvică Dâmbovița”

  1. Nu stiu dacă a scăpat de condeiul președintelui Tutuianu. Se zvonește pe ici pe colo ca „l-a băgat in cerneala” de când nu mai cotizează.
    Grija mare Directore, grija mare.

Lasă un comentariu

Contact / Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
MedcareTomescu romserv.jpg hymarco

CITEȘTE ȘI

Metex oneminamed Gopo
kiss2025a.jpg dsgmotor.gif
novarealex1.jpg ConsultOptic memco1.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media