A fost odată, Crizantema…Imagini dezolante din zona fostului debarcader

Îmi aduc aminte cu drag de Baza de Agrement Crizantema, care era una dintre cele mai mari din țară, fiind vizitată de oameni care veneau din toate părțile. Multe terase, cu mititei și bere la halbă, librării și altele…Pe lângă zona bazinelor de înot, unde se afla și legendara trambulină, ne bucuram de un parc frumos, cu arbori impunători, de foișorul unde se cânta muzică live. Să nu uităm de mega bazinul din zona debarcaderului, care era conceput într-un mod care te făcea să te simți pe litoral, prin plaja amenajată, cu o suprafață generoasă, plină de șezlonguri realizate la UPET, o altă mare “fantomă” a Târgoviștei. Două tobogane, de o înălțime de aproximativ 20 de metri, îți asigurau o cursă fenomenală, care se termina în bazinul rotund, pe care încă îl mai putem observa în imagini.

Un mic pod separa debarcaderul de bazinul cu plajă, unde apa depășea 2 metri. Exista și o insulă, unde se afla un restaurant, accesul fiind făcut pe un alt pod, dinspre partea unde mai târziu a apărut o balastieră, care acum e doar o epavă. Într-o fotografie realizată de Mihai Brașoveanu în 2014, se observă urma micului paradis din acea zonă. Noul Complex de Natație prindea contur, din păcate pe cel mult 50% din suprafața vechiului “Agrement”. Acum, bazinul e aproape secat, iar debarcaderul părea că va avea aceeași soartă, după ce apa dispăruse aproape în totalitate, mulți oameni mergând să ia peștele care mai exista acolo în perioada care tocmai a trecut. Coincidență sau nu, pe data de 27 aprilie 2020 cineva a deblocat sursa de alimentare cu apă, care este conectată la canalul de irigații care trece chiar prin fața Complexului de Natație, iar debarcaderul a început să “revină la viață”. Din cochetul restaurant a mai rămas doar structura…cam aceeași soartă a avut și podul de acces.

E păcat că nu reamenajăm această zonă, cu un potențial imens…O mică parte se va transforma într-un teren sintetic de dimensiuni mari, cu tribune și probabil, vestiar.

BMG


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro