3 din cele 20 de aplicații finaliste ale competiției Fabricat în Țara lui Andrei sunt dâmbovițene

Antreprenorii Cristian Branea și Silviu Andrei Petran, întreprinderea individuală Ana E. Ion și ONG-ul Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor (ALIAT) își propun să creeze locuri de muncă și să rezolve probleme sociale din comunitățile Moreni, Mănești și Șelaru.

Sprijin pentru consumatorii recuperați de alcool şi droguri

ONG-ul finalist din județul Dâmbovița, Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor, este o organizație cu 20 de ani de activitate a cărui obiectiv este includerea socio-profesională a grupurilor vulnerabile. Expertiza în domeniu și spiritul antreprenorial al membrilor organizației s-au concretizat într-un amplu proiect cu efecte pozitive asupra comunităților Moreni, Șelaru, Mănești, precum și ale membrilor acestora. Acesta își propune să faciliteze procesul de reintegrare socioprofesională a consumatorilor recuperați de alcool şi/sau droguri valorificând resursele existente în cadrul fiecărei comunități, în cadrul unei fabrici de textile (Moreni), a unei fabrici de suc natural de mere (Mănești) sau a unei microîntreprinderi de produse fabricate din plante medicinale (Şelaru).

Afacere cu lemn reciclat

Echipa de management formată din tinerii antreprenori Cristian Branea și Silviu Andrei Petran, are o bogată expriență în domeniul proiectelor în sectorul non-profit, dar și în mediul privat. Ei sunt completați de o echipă creativă formată dintr-un expert în mediul non-profit, social marketing, webdesign și fotografie- Alexandru Budurescu- și un arhitect și designer de interior- Bogdan Costea. De aceea ei au toate ingredientele pentru a porni o afacere socială sustenabilă, bazată pe modalități inedite de a valorifica lemnul reciclat. Cei patru au găsit o idee de afacere socială cu potențial de export în designul, producția și comercializarea de obiecte premium de mobilier, decorațiuni

interioare și corpuri de iluminat din lemn recuperat și reciclat.

Mai multe locuri de muncă în prelucrarea lemnului

Organizaţia ANA E.ION. II urmăreşte extinderea activităţii printr-o afacere socială care constă în producţia de brichete din rumeguş și, în plan secundar, fabricarea din cherestea a unor căsuţe din lemn, lambriuri, duşumele. Scopul fiind de a asigura suplimentarea locurilor de muncă pentru membrii comunităţii, preturi scăzute pentru încălzirea locuinţelor şi menţinerea unor meşteşuguri legate de prelucrarea lemnului.

Cele trei proiecte finaliste din Dâmbovița au posibilitatea de a fi alese pentru finanțare cu granturi în valoare totală de până la 350.000 de euro, care să transforme ideile de afaceri sociale în realitate.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro