REGIONAL: În zona montană Argeșului, avioanele aruncă pești congelați

În mai multe zone din țară medicii veterinari au optat pentru o soluție inedită legată de vaccinarea antirabică la vulpi. Sute de kilograme de pește congelat, în care se află medicamente antiturbare, au fost aruncate din avioane ușoare în zone montane unde accesul este dificil. 20 de tone de pește au fost aruncate în zone din Argeș, Sibiu, Brașov, Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara, Arad, Mehedinți şi Gorj.

Cum vulpile sunt atrase de peşte, atunci când îl vor mânca vor fi automat şi vaccinate împotriva bolii.  Pe lângă medicamentele venite pe calea aerului, reprezentanţii DSVSA din județe, dar şi pădurarii, împrăştie medicamente şi la sol. Vaccinarea la sol este în desfășurare și în județul Dâmbovița.

43559186 - red fox (vulpes vulpes). wild life animal.

 Rabia sau turbarea este o boală produsă de un virus care afectează creierul şi măduva spinării atât la animale, cât şi la oameni. Rabia este o boală infecţioasă acută, determinată de virusul rabic transmis de la animale la om prin muşcătură. Este o encefalomielită (boala a sistemului nervos) cu evoluţie rapidă şi care duce la deces.
Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > redact[email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro