Luna emoțiilor pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a

Elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor trece luna aceasta pentru prima dată în viaţa lor prin emoţiile unui examen. Oficialii din Ministerul Educaţiei doresc să vadă evoluţia elevilor, de aceea ei sunt testaţi din doi în doi ani, până la absolvirea liceului.

Ministerul Educaţiei a introdus Evaluările Naţionale, cu subiecte unice pe ţară, pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Prin aceste testări, va fi verificat nivelul de pregătire al elevilor. În funcţie de rezultate, profesorii şi părinţii vor afla unde este nevoie de studiu suplimentar. Subiectele vor fi elaborate de specialiştii Ministerului Educaţiei. Testele vor fi clar formulate, de nivel mediu, şi vor avea un format asemănător cu cele internaţionale (tip PISA). Probele vor fi susţinute în şcolile în care învaţă elevii. Aceştia vor fi supravegheaţi de învăţătorii şi profesorii lor. Rezultatele vor fi comunicate în termen de şapte zile, dar notele nu vor fi trecute în catalog, nu vor fi afişate şi nu vor fi făcute publice.

Astfel, elevii din clasa a II-a vor susţine, pe 18 mai, evaluarea la Limba română – scris, iar pe 19 mai are loc evaluarea la Limba română – citit. Testarea la Matematică va avea loc pe 20 mai, urmată de evaluarea la Limba maternă – scris, pe 21 mai, şi la Limba maternă – citit, pe 22 mai. Evaluarea elevilor din clasa a IV-a va începe pe 26 mai, cu proba la Limba română, urmată, pe data de 27 mai, de evaluarea la Matematică. Testarea la Limba maternă va fi susţinută pe data de 28 mai. Elevii din clasa a VI-a vor susţine evaluarea la Limba română pe data de 2 iunie, iar testarea la Matematică este programată pe data de 3 iunie.

În județul nostru, potrivit informațiilor oferite de inspectorul școlar Mihaela Anton, vor susține evaluarile nationale 3756 de elevi de clasa a II-a, 5011 elevi de clasa a Iv-a și 4739 elevi de clasa a VI-a.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro