Corespondență la Bruxelles – Interviu cu Luminița Petrișor, președintele Asociației Femeilor Românce din Belgia

A consemnat, de la Bruxelles pentru Gazeta Dâmboviței, Gabriela Jadoregabriela-jadore

 Luminița Petrișor este președinte Asociației Femeilor Românce din Belgia, asociație nonguvernamentală, nonprofit. AFRB a organizat pe data de 3 decembrie acțiunea „Hai să dăm mână cu mână”.

G.J. – Cum a luat fiinţă Asociația Femeilor Românce din Belgia?

L.P.  – Din dorinţa de a evalua şi valoriza femeia. Organizaţia este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit ce are ca interes organizarea de evenimente socio-culturale, umanitare, promovări de talente, lansări de carte….

G.J. – Cui se adresează ARFB şi ce ne puteţi spune despre evenimetul din 3 decembrie?

L.P. – Ne adresăm femeilor din toate categoriile sociale şi profesionale. Evenimentul organizat de noi, s-a adresat tuturor acestora şi a avut ca scop unirea românilor aflaţi pe teritoriul Belgiei pentru ca fiecare să se poată simţi cât mai aproape de casă, de tradiţii. Evenimentul a avut un format socio-cultural şi s-a aflat la cea de a doua ediţie.

G.J. – Cine au fost cei care au luat parte la eveniment?

L.P. – Ansamblul ,,Floare de colţ,, coordonator Elena Holban, Comuna Saint Jose prin persoana primarului Emil Kir şi a consilierului local Gabriela Mara, ARSD – Paris prin Daniela Crăciunescu Robitu, preşedinte şi Ciprian Dragomir Rus, vicepreşedinte, Euro Mara Event. Plus românii din Belgia care au fost foarte mulţi. Romanii s-au simtit sărbătoriţi. Românii fraternizează şi se adaptează la orice situaţie .

G.J. – Care sunt proiectele dumneavoastră de viitor ca preşedinte al Asociaţiei Femeilor Românce la Bruxelles?

L. P. – Avem în perioada ce urmează mai multe evenimente.  Târgul Mărţişorului unde intenţionăm să punem la dipoziţia expozanţilor spaţiu pentru a-şi putea expune şi vinde marfa. Le îndemn pe femeile care doresc să desfăşoare o activitate de sezon să o facă cu încrederea că le vom oferi spaţiul necesar pe perioada Târgului.  Şi de 8 Martie vor oraniza un eveiment  pentru toate femeile românce aflate la Bruxelles. Urmează Balul Medieval un spectacol susţinut de artişti români, a care vom avea şi surprize pe are le vom dezvălui mai târziu, cu lansări de carte şi meşteşugari.

G.J. – Mulţumim Luminiţa Petrişor pentru timpul acordat şi vă dorim mult succes în continuare!

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro