kiss2025a.jpg Euroguard 	oneminamed_nav.gif dsgmotor.gif

Valeriu Ştefan, elev: “Noi putem ajuta România să se dezvolte. Nu trebuie să așteptăm să pice totul din cer”

„Dacă te crezi prea mic pentru a face ceva, înseammă că nu te-ai măsurat niciodată cu un tânțar”. Aceasta este principala idee pe care a învățat-o Valeriu Ștefan, un elev din cadrul Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgoviște în urma unei experiențe. Vali este un tânăr responsabil, ambițios și optimist ce cunoaște drumul care duce spre succes. El ştie faptul cã va întâmpina obstacole, dar este hotãrâ sã-şi atingã ţinta. În următoarele momente, vă invit să citim impresiile lui legate de un eveniment important desfășurat cu o lună în urmă.

Cum se numește evenimentul la care ai participat și în ce perioadă s-a desfășurat?
Evenimentul la care am luat parte se numește „Excepționalii” și s-a desfășurat în perioada 12-15 martie.

Cine este inițiatorul acestui proiect?
Inițiatorul acestui proiect este „Școala de Valori” din București, o organizație nonguvernamentală care urmărește evoluția tinerilor talentați și interesați de viitor.

Cum ai ajuns sã iei parte la acest eveniment?
Fiind voluntar în cadrul Agenției Naționale Antidrog din Târgoviște, doamna Nicoleta Bobe, coordonatoarea Centrului Antidrog Dâmbovița, mi-a propus să particip la acest proiect. Am fost încântat, deoarece acesta se adresa elevilor din clasele a X-a și a XI-a. Eu respectam această cerință și astfel am început să îmi pregătesc dosarul pentru a-l depune. Am avut nevoie de scrisori de recomandare, scrisoare de intenție, o adeverință în care era specificată media anuală din anul trecut, toate diplomele mele și în final mi-am realizat CV-ul.

De ce calități crezi că trebuie să dispună o persoană pentru a lua parte la acest proiect?
Trebuie să fi o persoană optimistă, comunicativă, să beneficiezi de un bun spirit de echipă și cel mai important este să fi dornic de succes.

Prezintă, pe scurt, programul desfășruat în cele 4 zile.
Am avut un program foarte încărcat și bine organizat. Nu aveai timp să te plictisești și fiecare activitate se desfășura în diferite locații. Nu a fost obositor, pentru cã temele dezbãtute au fost foarte atractive. În prima zi, adică joi, am avut o conferință care a durat aproape 10 ore. S-a desfășurat în „Biblioteca Vie” și diferiți oameni de succes din țara noastră ne-au vorbit despre carierele lor. Vineri a fost ziua dedicată cercetării. Repreyentanţii câtorva dintre cele mai importante firme româneşti ne-au vorbit despre activitatea pe care o desfășoară. Sâmbătă am ascultat speak-eri români și englezi. Ei au vorbit despre carierele lor, cum au alergat maratoane și ultramaratoane pentru a strânge bani pentru această școală, dar și pentru alte cauze. Iar în final, duminică a fost ziua dedicatã site-ului vremsafim.ro pe care noi, participanții, l-am inițiat stabilindu-ne în echipe.

Cum te-ai simțit când ți s-a propus să te implici în realizarea site-ului prezentat în ziua de duminică?
Am fost onorat să lucrez la acest site. Ceea ce noi realizam putea avea un impact pozitiv asupra oamenilor și mediul lor de viață. M-am simțit foarte bine deoarece știam cã vom face o treabă bună și rezultatele vor fi pozitive. Nu m-am înșelat deoarece în mai puțin de 48h pagina a strans peste 1000 de aprecieri.

Cum a fost sã lucrezi cu persoane din diferite zone? Cât de bine ați putut comunica?
La început, fiecare dorea să obțină cele mai bune funcții, dar o datã cu începerea lucrului, au apărut câteva schimbări. Am înțeles ce responsabilități presupune fiecare funcție și astfel am început să fim mai conștienți, să cerem ajutor și să ne consultăm mai mult între noi. Nu a fost ușor ținând cont că nici nu ne cunoșteam foarte bine deoarece timpul nu ne-a permis, dar am reușit să colaborăm foarte bine.

valeriu stefan proiect

Ce ţi-a plãcut cel mai mult la acest proiect?
Cel mai mult mi-a plãcut faptul că participanții erau din toate regiunile țării. Astfel, pe lângă lucrurile pe care le-am învațat din acest proiect, am aflat și alte tradiții și obiceiuri pe care nu le cunoșteam. Pot spune că a fost un minunat schimb de experiențe unde am lucrat cu plăcere.

Ce ai învățat din acest eveniment?
Din acest eveniment am învățat că dorința de schimbare și cea de succes te pot determina să schimbi ceva în mediul în care trăiești. Comunicarea este cheia, succesul în orice afacere, în orice societate.

Cum ți s-au părut ceilalți participanți?
Mediul creat a fost unul favorabil. Sincer, nu am reușit să îi cunosc pe toți cei 80 de participanţi în aceste 4 zile. Dar persoanele cu care am intrat în discuție au fost excepționale. Aveau un vocabular impecabil și vast. Mi-a făcut plăcere să petrec timp cu ei. Cred că toți aveau calități deosebite, deoarece criteriile de selecție ale acestui proiect nu sunt foarte ușoare. Cu o mare parte din ei încă țin legătura prin intermediul rețelelor de socializare.

Ce poţi spune despre gazdã?
Gazda a fost foarte ospitalieră. Ne-au răspuns la toate întrebările și s-au asigurat să nu ne lipsească nimic. Au fost deschiși, prezentându-ne multe experiențe din viața lor.

Acest proiect a avut vreun impact asupra deciziilor pe care le vei lua în viitor?
Bineînțeles. Acest proiect mi-a schimbat perspectiva asupra mediului, chiar și a țării. Auzim peste tot : „România nu este o țară cine știe ce..” Ei bine, eu cred că este și noi o putem ajuta să se dezvolte. Nu trebuie să așteptăm să pice totul din cer. Trebuie să luptăm pentru ceea ce ne dorim.

Care sunt impresiile tale în urma participării la acest evenimennt?
Am cunoscut oameni nemaipomeniți, toți dorind o schimbare în bine. Acest lucru îți dă un sentiment foarte puternic, deoarece știi că ai susținere și cel mai important este că toți luãm atitudine pentru a ne îndeplini țelul.

Ce le transmiți elevilor care doresc să pună bazele comunității?
Le transmit să rămână la fel de determinați și să muncească la fel de mult. Să nu se dea bătuți când cineva îi descurajează, ba din contră, acest lucru să îi întărească.

Vei mai participa la astfel de evenimente?
Cu siguranță voi participa și la alte evenimente de acest gen deoarece eu chiar sunt dornic de a lua inițiativă și a începe schimbări pentru o societate mai prosperă. Cred în noi deoarece suntem ființe raționale care pot trăi frumos.

Distribuie:

Un comentariu la „Valeriu Ştefan, elev: “Noi putem ajuta România să se dezvolte. Nu trebuie să așteptăm să pice totul din cer””

Lasă un comentariu

Contact / Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
MedcareTomescu romserv.jpg hymarco

CITEȘTE ȘI

Metex oneminamed Gopo
kiss2025a.jpg dsgmotor.gif
novarealex1.jpg ConsultOptic memco1.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media