kiss2025a.jpg Euroguard 	oneminamed_nav.gif dsgmotor.gif

Descoperă Delta Dunarii cu Fiori Travel! Un peisaj mirific şi o vacanţă de neuitat în mijlocul naturii

Punctul de plecare pentru o aventura în deltă este de obicei Tulcea sau Sulina, între cele două oraşe existând mai multe căi de croazieră, care se poate face cu vaporaşe sau bărci prin natura, fauna şi flora unică a deltei.

Delta Dunării găzduieşte peste 1830 de specii de copaci şi plante, peste 2440 de specii de insecte, 91 de specii de moluşte, 11 specii de reptile, 10 specii de amfibieni, 320 de specii de păsări, 44 de specii de mamifere, foarte multe dintre acestea fiind declarate specii unice şi monumente ale naturii şi 133 de specii de peşti.
Zeci de mii de turişti vin anual, din toate colţurile lumii, pentru a vizita Delta Dunării – natura neatinsă de mâna omului. Delta Dunării a fost inclusă în anul 1990 de UNESCO în circuitul rezervaţiilor mondiale ale biosferei. A fost inclusă în reţeaua internaţională a rezervaţiilor biosferei, în cadrul programului „Omul şi Biosfera” – MAB UNESCO, de asemenea a fost inclusă în Lista Patrimoniului Universal Cultural şi Natural UNESCO.

delta dunarii

Activităţi tradiţionale

Din cele mai vechi timpuri, pescuitul a constituit principala ocupaţie a locuitorilor din Delta Dunării. Deşi astăzi resursa piscicolă a cunoscut un regres, pescuitul este în continuare principala preocupare. Localităţile unde pescuitul reprezintă principala activitate a locuitorilor sunt: Crişan, Mila 23, Gorgova şi Sfântu Gheorghe.

Cea de-a doua ocupaţie principală a locuitorilor Deltei o constituie creşterea animalelor, care dintr-o activitate temporară (transhumanţa) a devenit o preocupare permanentă la sfârşitul secolului XIX. Localităţi cu tradiţie în creşterea animalelor sunt: Letea, Periprava, C.A.Rosetti, Sfiştofca şi Caraorman
Agricultura tradiţională a fost practicată mai ales în zonele cu suprafeţe mari de teren arabil: Chilia, Pardina, Plaur, Sălceni, Ceatalchioi şi Pătlăgeanca, formate din soluri aluviale de pe grindurile fluviatile cu risc mic de inundare.Din cauza solurilor sărace (nisipoase), agricultura a cunoscut o mai mică dezvoltare pe grindurile marine Letea şi Caraorman.

După 1960, pescuitul şi agricultura au cunoscut modificări prin intensificarea exploatării stufului (mai târziu abandonate), amenajări piscicole, mari incinte agricole şi silvice.

delta-dunarii-ali-cantemir

Curiozitati despre Delta Dunarii:
– este cel mai nou pământ din Europa (creşte cu 40 m de pământ în fiecare an)
– este a doua deltă ca mărime din Europa (cea a Volgăi deţine primul loc) şi ocupă locul 23 în lume
– este a treia ca importanţă ecologică din cele 300 de rezervaţii naturale din lume
– este una dintre cele mai mari şi compacte zone de stuf din lume (240.000 ha)
– este locul cu cea mai bogată fauna ornitologică din lume (peste 250 specii)
– este locul în care se găsesc specii de păsări foarte rare şi pe cale de dispariţie, cum ar fi pelicani dalmaţieni, cormorani mici, gâşte cu pieptul roşu sau Pelecanus crispus, Pelecanus onocrateus, Egreta albă, Egreta garzeta
– dispune de pescării cu aprox. 90 de specii de peşti de apădulce, sălcie şi sărată, specii locale sau migratoare, printre care se numărăşi unele rare ca Acipenseriada.

Daca doresti sa ai parte de o vacanta relaxanta in mijlocul naturii, agentia de turismfiori travel FIORI TRAVEL va pune la dispozitie oferte de cazare in Delta Dunarii cu tarife incepand cu 80 ron/persoana.
Pentru mai multe informatii accesati site-ul agentiei www.fioritravel.ro sau solicitati o oferta la adresa [email protected]

Vezi şi: UN PAŞTE LUMINOS ÎN INIMA MARAMUREŞULUI! VEZI OFERTA FIORI TRAVEL!

delta-dunarii-plante

Distribuie:

Lasă un comentariu

Contact / Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
MedcareTomescu romserv.jpg hymarco

CITEȘTE ȘI

Metex oneminamed Gopo
kiss2025a.jpg dsgmotor.gif
novarealex1.jpg ConsultOptic memco1.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media