De azi până duminică Pucioasa petrece! Politicieni, oficialități și artiști, toți au fost prezenți la deschiderea Serbărilor

Orașul Pucioasa se află în sărbătoare pentru că astăzi au început Serbările Băilor Pucioasa, ediția a XIV-a. Anul acesta se împlinesc și 475 de ani de atestare documentară a localității. Ca aproape în fiecare an festivitățile au fost deschide de parada costumelor populare, iar de această dată invitate de onoare au fost Turcia și Grecia, care au prezentat costumele populare împreună cu România. Deschiderea a fost oficiată de un sobor de preoți, care s-au rugat pentru cetățenii orașului Pucioasa, pentru bunăstarea și sănătatea lor.

La deschiderea oficială ce a avut loc în Parcul Independenței, în fața proaspăt renovatului monument al eroilor au vorbit primarul Dănuț Bădău și vice-președintele Consiliului Județean Ioan Marinescu. Momentul a fost unul tensionat, Ioan Marinescu spunând că ”se pare că la Pucioasa ca să poți vorbi în fața publicului trebuie să promiți ceva”, după ce primarul Bădău, înainte de a-i ceda cuvântul vice-președintelui, a cerut Consiliului Județean Dâmbovița sprijin financiar. La festivitățile de deschidere a fost prezentă și o echipă a Partidului Național Liberal Târgovişte,  în frunte cu proaspătul președinte Gabriel Cristache (foto 3, 4) care a urmărit cu atenție, alături de liberalii locali, manifestările dedicate Serbărilor Băilor Pucioasa.

 De asemenea, o dată cu deschiderea festivităților a fost inaugurată și cea de-a XI-a ediție a Târgului Meșteșugarilor, un târg devenit deja tradiție atât pentru pucioseni, dar și pentru meșterii populari, care vin să-și prezinte toată munca de peste an, așa cum a declarat Ionuț Lăscaie (foto 5), directorul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, un pasionat al tradiției populare românești. Acesta a declarat că ”CJD prin Centrul de Cultură a alocat pentru târgul din acest an, dar și pentru serbările Băilor Pucioasa o sumă de 20.000 de lei. Sperăm ca anul viitor să putem oferi și mai mult.”. De asemenea, Ionuț Lescaie i-a invitat pe toți iubitorii de meșteșug popular să participe și la Târgul Meșterului Popular Târgovişte, unde preconizează că vor veni și mai mulți meșteri decât la Pucioasa.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro