Nevoia de a cumpăra un telefon nou poate avea mai multe motive la bază. Fie că timpul și-a spus cuvântul și vrei să faci upgrade la un telefon de generație mai nouă, fie din cazuri mai nenorocoase, cum ar fi distrugerea sau furtul. Însă indiferent de cauză, trebuie să te îngrijești ca achiziția unui telefon să facă parte permanent din planul tău bugetar lunar.
Cum pot să încep să îmi planific bugetul pentru telefon?
În primul rând, trebuie să te cunoști pe tine și mai exact, nevoile tale. Este important să ști cât de mult “ți de un telefon” până când te vei plictisi sau vei dori unul nou. În funcție de tipul de consumator care ești, vei putea determina câți bani e nevoie să pui depaorte în fiecare lună.
Ce fel de consumator ești?
Chiar dacă să spunem că ești orbit de proaspăta achiziție a unui device nou, este foarte important să te cunoști pe tine și să știi ce fel de consumator ești – vei fi cu acel telefon la bine și la rău, indiferent de cât de uzat se va dovedi în următorii 3-4 ani, sau ști sigur că într-un an, maximum doi, vei dori să cumperi un nou model?
Un telefon nou nu e o prioritate
Trebuie să determini cât de mult costă, estimativ, un telefon nou pentru tine, în funcție de marca căreia îi ești loial. Apoi, în cazul în care durata de viață a telefonului tău este medie spre lungă, împarte costul estimativ al telefonului la 24 de luni (2 ani). Rezultatul este suma de bani pe care trebuie să o pui deoparte lunar. Alternativ, poți să scurtezi sau prelungești această perioadă în funcție de garanția telefonului tău actual, sau ca estimat de timp din propria experiență cu telefoane trecute.
Dacă ești în special atent la cum îți îngrijești telefonul, pentru a-i mări cât mai mult durata de viață și a îi menține aspectul plăcut, asigură-te că folosești o husă de telefon în permanență.Ține cont să recurgi la o husă calitativă, cum sunt husele de la Brand GSM, pe care o poți adauga la acest buget.
Mă plictisesc repede, vreau ce e mai nou
În acest caz, perioada de 2 sau 3 ani se va reduce la 12 luni. Fă același tip de calcul – consideră prețul estimativ al telefonului pe care îl vei cumpăra, împreună cu accesorii precum huse de telefon, folie de telefon, phone holder și altele, și împarte acest preț total la 12 luni. Astfel, atunci când vine perioada în care ști că vei vrea un device nou, nu va trebui să te lipsești subit de o sumă mare de bani.
În final, indiferent de ce tip de consumator ești, este important să te educi în privința acestor tipuri de achiziții. Fii conștient că achiziția unui telefon, împreună cu acessoriile sale, e una pe care o vei face tot restul viețîi tale, așa că trebuie să se afle permanent în bugetul tău.
sursa foto: unsplash.com