Cu siguranță că ai văzut de multe ori pachete de cafea pe care se regăsea mesajul “100% Arabica” și poate că te-ai întrebat ce înseamnă. Ei bine, acest articol este menit să te lămurească în această privință și să îți arate de ce cafeaua Arabica este, dintre cele peste 100 de specii existente, cea mai bună.
Ce este cafeaua Arabica și de ce este atât de populară
- Soi aparte și gust recunoscut
Cafeaua din boabele Arabica este una specială cu un gust ușor de recunoscut. Acest soi de cafea se poate cultiva doar la altitudini înalte, iar după prăjire devine dulceagă datorită conținutului ridicat de zaharuri naturale în comparație cu alte tipuri de cafea. Faptul că pe pachetul de cafea scrie “100% Arabica” înseamnă că este un produs de calitate superioară, ceea ce face diferența față de alte amestecuri de cafea care se găsesc pe piață.
Gustul este cel care contează atunci când se prepară această licoare magică. Poți alege cafea boabe de pe site-ul Altex.ro și descoperi produsele garantate “100% Arabica”.
- Modul de prăjire contează
Sunt zeci sau poate sute de rețete care dezvăluie cum se prăjește corect cafeaua. Unele procese de prăjire sunt menite să scoată în evidență toată tăria unei cafele bune, în timp ce altele se concentrează pe prăjirea lentă a boabelor. Majoritatea producătorilor de cafea “100% Arabica” menționează pe pachete modul de prăjire a boabelor și procesul prin care trec acestea, iar acest lucru ar trebui verificat înainte de achiziționare.
- Este bogată în fibre și protejează ficatul
O parte din doza zilnică de fibre necesare organismului se poate lua și dintr-o ceașcă de cafea Arabica pentru că aceasta conține în jur de 1,8 grame de fibre. Pe de altă parte, consumul de cafea Arabica ajută și la protejarea ficatului pentru că menține în parametri nivelul de enzime. Nu de puține ori specialiștii recomandă consumul a două sau chiar trei cești de cafea pe zi, de preferat din boabe Arabica.
- Cafeaua Arabica, în producții uriașe
Deși există mai multe soiuri de cafea accesibile consumatorilor, doar cea Arabica a acaparat în proportie de 70% piața de astfel de produse. Cafeaua Arabica este cultivată în cea mai mare parte în Brazilia, iar de aici pleacă peste tot în lume, sub formă de boabe crude, prăjite, ambalate etc.
Faptul că are un gust special, ușor amărui și cu tente fructate, în funcție de modul și gradul de prăjire, este unul din motivele pentru care majoritatea consumatorilor de cafea din lume preferă soiul Arabica.
- Cafeaua Arabica este mai scumpă
Prețul cafelei Arabica este mult mai ridicat față de altele de pe piață. Ca o comparație, aceasta are un preț dublu față de următoarea clasată printre preferințe și consum, “Robusta”. Mai mult decât atât, prețul este justificat în totalitate pentru că boabele Arabica se cultivă pe culmi înalte, chiar de peste 2000 de metri altitudine, iar procesul în sine este de durată.
Așadar, acum că știi de ce cafeaua Arabica este specială, nu îți mai rămâne decât să te uiți atent pe pachet înainte de a-l cumpăra. Cultivarea, modul de prăjire, gustul și tăria descriu în linii mari o cafea bună așa cum este cea provenită din boabele Arabica.
Poză de Lisa Fotios pe Pexels.com