VIDEO – Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, pus într-o situație ridicolă, la Găești!

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu s-a aflat ieri în județul Dâmbovița. Ministrul a participat la câteva acțiuni de campanie electorală ale PSD, dar și la un eveniment public, la Spitalul din orașul Găești. Bănicioiu a fost așteptat de elita PSD a localității, dar organizatorii și-au dat în petic, forțând nota. Ministrul a fost așteptat de corul teologic, care i-a cântat lui Bănicioiu, Bine ați venit!, după modelul cu care sunt primiți înalții prelați ai bisericii la momentele festive. Este primul oficial primit atât de nepotrivit,  în județul Dâmbovița.

VEZI VIDEO ANTENA 3

antena 3 banicioiu

popi-gaesti

Al doilea moment care l-a pus în încurcătură pe ministrul Sănătății a fost după tăierea panglicii Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Orășenesc Găești.

Conform buletinului informativ al ADR SUD Muntenia, proiectul: „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea infrastructurii de sănătate –ambulatoriu spital oraş Găeşti, judeţul Dâmboviţa”, în cadrul Regio – Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, a fost semnat în 19 septembrie 2013 și trebuie finalizat în 16 luni, adică la 1 ianuarie 2015. “Valoarea proiectului este de 2,3 milioane de lei. Conform ADR  proiectul va contribui la înbunătățirea calității serviciilor medicale prin dezvoltarea unui sistem de prevenire și tratare modern precum și a unui sistem eficient de servicii ambulatorii. Cu ajutorul fondurilor Regio, ambulatoriul va fi dotat cu echipamente medicale de ultimă generație, mobilier specific și echipamente IT” (vezi informația ADR Sud Muntenia)

Ceea ce s-a inaugurat, ieri, la Găești, fiind anunțat în presă că inaugurarea Ambulatoriului, a fost o tăiere de panglică la o lucrare parțială, care a însemnat igienizarea spațiului și schimbarea fenestrației. Adică destul de departe de sistem de prevenire și tratare modern, precum și sistem eficient de servicii ambulatorii. Celelalte dotări pe care le așteaptă medicii, dar și bolnavii, urmează să ajungă. Licitațiile sunt anunțate pe SEAP, doar că, deocamdată, pentru mobilier nu s-a prezentat nimeni. Termenul de finalizare al proiectului este 1 ianuarie 2015, adică după încheierea campaniei electorale.

spital gaesti (1)

spital gaesti (2)

FOTO – “Ambulatoriul” inaugurat

Întrebat de presă, dacă știe că Ambulatoriul nu e gata, ministrul a admis că proiectul este parțial terminat: “Astăzi am avut mai multe obiective în judeţul dumneavoastră, între care şi ambulatoriul de aici. Este finalizată partea de construcţie – reabilitare.” La el ca și în cazul vizitei la Spitalul județean Târgoviște, mai deranjat de întrebările presei decât ministrul, care era invitat la eveniment, a fost președintele CJD Adrian Țuțuianu: „N-am inaugurat doar o clădire de Ambulatoriu, ci şi secţiile celelalte care au fost modernizate, reabilitate.(…) 18 miliarde sunt banii băgaţi în secţii de către Primărie. Partea de amenajare exterioară este făcută tot pe banii primăriei!” Adică nu pe proiectul Regio despre care se făcea vorbire.

Soarta ambulatoriului de Specialitate din Găești, inaugurat parțial în funcție de evenimente electorale, este aceeași cu a Spitalului Județean Târgoviște unde au avut loc mai multe inaugurări parțiale, făcute atât în mandatul lui Florin Popescu, cât și al lui Adrian Țuțuianu.

spital-gaesti-psd

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro