Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

Tratamente regenerative aplicate în ortopedie, disponibile acum și în județul Dâmbovița

Afecțiunile din sfera Ortopediei pot fi tratate atât prin mijloace invazive cât i non-invazive, în funcție de natura și severitatea acestora. Astăzi, tendința este de a trata afecțiunile prin mijloace cât mai puțin traumatizante, în acest context medicina regenerativă reprezentând cea mai eficientă soluție.

Supra-solicitarea articulațiilor și înaintarea în vârstă reprezintă factorii cei mai importanți care duc la durerile articulare. Acest fenomen este degenerativ, amânarea tratamentului ducând la acutizarea acestora.

Terapia regenerativă, o soluție eficientă de tratament

Terapia celulară regenerativă, disponibilă astăzi și în județul Dâmbovița constituie o soluție extrem de eficientă în cazul afecțiunilor inflamatorii ale aparatului osteo-articular, atât în cazul vârstnicilor cât și al sportivilor de performanță. Printre beneficiile acesteia se numără: reducerea durerii, redobândirea mobilității precum și restabilirea membrului afectat.

Modul de funcționare al terapiei regenerative

Medicina regenerativă folosește propriile resurse disponibile în corpul nostru pe care le declanșează pentru a obține un efect regenerator, antiinflamator, care va duce la vindecarea cauzei afecțiunii. În cazul afecțiunilor oste-oarticulare, prin injectarea unui compus biologic (natural, autolog) bogat în proteine și factori de creștere se obține, la nivelul articulației afectate un efect reparator.

Modul de administrare este simplu. Se recoltează sânge pacientului, care va trece apoi printr-un proces de centrifugare/incubare cu scopul de a crește numărul trombocitelor și a factorilor de creștere din sânge. Se obține astfel un ser îmbogățit, ce va fi injectat la nivelul regiunii afectate și va susține vindecarea prin promovarea unui efect anti-inflamator, cu efect de lungă durată.

Beneficiile terapiei regenerative în tratamentul afecțiunilor ortopedice

Beneficiul major al acestei terapii este tratarea cauzei durerii articulare, lucru care îmbunătățește pe termen lung mobilitatea sistemului osteo-articular și calmează durerile provocate de inflamație. Activând propriile resurse disponibile în corpul nostru, terapia celulară regenerativă aduce beneficiul unui tratament fără efecte adverse, sau alte intoleranțe, așa cum se întâmplă în cazul administrării altor substanțe.

Un alt beneficiu important este reluarea activității fizice într-un interval de timp mult mai scurt. De exemplu, în cazul sportivilor de performanță, durata de recuperare este mult redusă față de cea post-chirurgicală, aceștia putând relua activitatea sportivă mult mai devreme. Fără a întârzia prea mult antrenamentele.

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media