Specialităţi POLIMED: Pneumologie

Pneumologia este specialitatea clinică care se ocupă cu studiul şi tratamenul bolilor pulmonare, bronsice, pleurale şi mediastinale, iar ftiziologia studiază tuberculoza pulmonară. Specialitatea este prezentă în Centrul de radiologie şi pneumologie din Calea Bucureşti, bl. O1, parter şi în sediul clinicii din Pucioasa.

În Centrul de radiologie şi pneumologie este reprezentată de :

  1. Dr. Virginia DUMITRESCU, Medic primar pneumoftiziologie, Competenţă explorari functionale respiratorii speciale, Competenţă îngrijiri paliative, Atestat în renunţare la fumat (Stop fumat)

Programul după care pacienţii se pot adresa, cu programare, acestei speciălităţi este:

     Luni şi Miercuri – 14:00 – 17:00

     Marţi, Joi şi Vineri – 14:00 – 18:00

Acest cabinet medical de pneumologie a fost creat pentru că de la inceput se observa creşterea progresivă a numărului de  pacienţi cu simptomatologie respiratorie acută şi cronică. Încadrat încă de la început cu medici primari în specialitatea pneumologie, cu competenţă în  explorări funcţionale respiratorii speciale, cabinetul şi-a consolidat în timp poziţia în lumea medicală dâmboviţeană.

Astfel s-a impus trasformarea cabinetului de pneumologie în Centru de dispensarizare a bolilor cronice pulmonare, pentru a veni în sprijinul pacienţilor cu suferinţe pulmonare cronice, cum ar fi BPOC şi TBC. Având la dispoziţie în acelaşi sediu şi cabinetul de radiologie, dotat cu aparatură Philips de ultimă generaţie, devine mult mai uşor, atât pentru pacient, cât şi pentru medic să obţină un diagnostic argumentat temeinic clinic şi paraclinic.

La prezentarea în cabinetul de pneumologie, pacientul beneficiază de anamneză, examen clinic general cu accent pe examenul pulmonar, radiografie pulmonară şi examenul funcţiei respiratorii prin spirometrie cu sau fără test bronhomotor. În situaţiile în care se impune pacientului i se recomandă efectuarea tomografiei computerizate, examenului ecografic şi/sau investigaţii de laborator, care se pot efectua tot în cadrul policlinicii, pacientul beneficiind astfel de servicii complete, inclusiv diagnosticare multidisciplinară.

De asemena, tot în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului Dâmboviţa, în cadrul Centrului Medical Polimed funcţionează un al doilea cabinet de pneumologie în sediul din oraşul Pucioasa, reprezentat prin :

  1. Dr. Elena Maria BRÎNZOIU, Medic primar pneumoftiziologie

Programul Cabinetului din Pucioasa, la care pacienţii se pot adresa tot cu programare este:

     Luni, Marţi şi Vineri – 14:00 – 20:00

Începand cu luna septembrie, specialitate pneumologie va fi prezentă şi în cadrul sediului central din str. Gabriel Popescu, prin Dna Dr. Roşca Alina, Medic specialist pneumolog.

Vă reamintim că oriunde vă aflaţi pe tot teritoriul ţării, fie că sunteţi în concediu sau în tranzit, la mare sau la munte, partenerii centrului Polimed vă stau la dispoziţie. Reţeaua privată de sănătate Regina Maria, Hiperclinica MedlifeMedicover Romania, parte a Grupului European MedicoverSanadorPolisano ş.a., sunt unii dintre cei mai mari şi cunoscuţi parteneri ai clinicii, de a căror experienţă şi performanţă puteţi beneficia în tratarea afecţiunilor de care suferiţi.

Citiţi şi:

Specialităţi POLIMED : Osteodensitometrie

Specialităţi POLIMED: Cardiologie

Specialităţi POLIMED: Ginecologie

Specialităţi POLIMED: Urologie

Specialităţi POLIMED: Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice

Specialităţi POLIMED: Geriatrie


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro