Preşedintele SANITAS Dâmboviţa, Claudiu Barbu, reclamă tergiversarea semnării Contractului Colectiv de Muncă (CCM) la nivel naţional

   Sindicaliştii din domeniul sanitar sunt revoltaţi că, de aproape doi ani, se tergiversează semnarea Contractului Colectiv de Muncă (CCM) la nivel naţional! Lipsa unui contract colectiv de muncă la nivel de sector de activitate face aproape imposibilă iniţierea unor negocieri în plan local, iar de aici apar nemulţumirile celor care lucrează în spitale, care sunt pe punctul de a exploda din nou.  Liderul de sindicat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte (SJUT), Claudiu Barbu, preşedintele Sanitas Dâmboviţa consideră că vinovatul principal de această situaţie este chiar Ministerul Sănătăţii, care ar vrea să scoată paragrafele care nu-i convin  din CCM.

„Credeţi-mă, problemele au fost discutate de o grămadă de ori cu ministrul Sănătăţii. Gândiţi-vă la singur lucru şi nu vreau să fac vreo acuzaţie, dar dacă tergiversăm de un an şi jumătate, aproape doi, semnarea Contractului Colectiv de Muncă (CCM) la nivel naţional, eu zic că este o  mare problemă. Atâta vreme cât noi nu mai avem CCM la nivel de sector de activitate este foarte complicat să mai discuţi de alte negocieri. Asta este părerea mea. Anul trecut am avut un protocol, un act adiţional pe care l-am semnat, a fost o chestie, aşa, tacită, iniţial, după care s-a semnat că rămânem în continuare cu acel contract. Anul acesta, de la 1 ianuarie, practic nu mai este contract la nivel de sector de activitate, iar unităţile cărora le va expira contractele vor trebui să negocieze pe plan local. Normal ar fi fost să existe, pentru că aşa este peste tot,  în orice ţară civilizată, un Contract Colectiv de Muncă la nivel de sector de activitate şi apoi fiecare, la nivel local, poate să şi-l îmbunătăţească în limitele posibilităţilor, dar nu există baza pe care ar trebui s-o avem. Problema este exclusivă a Ministerului Sănătăţii, care vrea să scoată nişte lucruri din Contractul Colectiv de Muncă şi aici chiar nu mă feresc de cuvinte mari pentru că ştiu despre ce vorbesc”, a punctat Claudiu Barbu, lider de sindicat la SJUT, preşedintele Sanitas Dâmboviţa.

Comisie de Dialog Social… pe tema problemelor din sănătate

Vineri, 8 martie 2019, la solicitarea SANITAS Dâmboviţa, Instituţia Prefectului Dâmboviţa a convocat întrunirea Comisiei de Dialog Social, în cadrul căreia vor fi analizate problemele ridicate de sindicaliştii din sănătate.  „În momentul de faţă, tot ceea ce avem noi pe lista de revendicări a SANITAS ţine strict de Guvernul României şi nicidecum de probleme locale, dar este o procedură care trebuie îndeplinită. Practic o să-i rugăm pe cei care Instituţiei Prefectului, al CJD, îi rugăm să ne susţină revendicările la nivel naţional”, a completat liderul de sindicat, Claudiu Barbu.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro