POLIMED: Laborator de analize la standarde internaţionale

     Laboratorul Centrului Medical Polimed Târgovişte funcţionează din anul 1997 şi de la începutul anului 2007 în locaţia actuală, noua clădire a Centrului Medical, unde ocupă o suprafaţă de 180 m2. Spaţiul este amenajat conform celor mai moderne exigenţe privind activităţile de laborator şi este structurat pe mai multe compartimente: biochimie, imunologie, hematologie, citologie, parazitologie, microbiologie care efectuează mai mult de 500.000 analize anual şi acoperă o paletă foarte largă de investigaţii.

   Dotarea laboratorului este excelentă, majoritatea analizelor se efectuează pe analizoare automate, astfel: hematologie (analizor cu capacitate de câte 80 probe/oră), biochimie (analizor de 600 probe/oră), analizor automat de imunologie, analizor automat de urini, analizor automat de VSH. La acestea se adaugă analizoare semiautomate de biochimie, ELISA, coagulometru, instalaţie de electroforeză şi toate echipamentele accesorii necesare în laborator (microscop, centrifugi, autoclave, agitator, incubator etc.).

   Echipamentele sunt verificate periodic şi etalonate de Institutul Naţional de Metrologie Legală conform cerinţelor legale din domeniu. Reactivii folosiţi sunt de cea mai bună calitate de la furnizori acreditaţi ISO 9001 sau ISO 13485 şi au certificare CE.       Laboratorul este certificat conform cu ISO 15189:2007 şi ISO 17025:2005, standarde internaţionale referitoare la cerinţe generale pentru competenţa laboratoarelor, certificare acordată de către RENAR  – Asociaţia de Acreditare din România. Aceasta contribuie la facilitarea acceptării rezultatelor între laboratoare din diferite ţări precum şi la schimbul internaţional de informaţii şi experienţă.

   Recoltarea se face zilnic, la sediul principal al Centrului Medical, precum şi în celelalte locaţii din Pucioasa şi Buftea. Camerele de recoltare sunt modern echipate pentru a asigura cele mai bune condiţii în ceea ce priveşte calitatea probelor recoltate, condiţiile de igienă, securitate biologică precum şi tot confortul pentru pacienţi.

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro