Peste 30 de târgovişteni au venit să doneze sânge pentru semenii lor

UP DATE: Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii REACT Târgovişte, la finalul acţiunii de donare de sânge benevol, astăzi, la Târgovişte, peste 30 de persoane au răspuns invitaţiei şi s-au prezentat la centrul de colectare mobilă de pe Platoul Prefecturii şi au donat.

Târgovişteni de toate vârstele au venit astăzi încă de dimineaţă să doneze sânge benevol la urna mobilă, amplasată pe Platoul Prefecturii. Acţiunea este demarată de Asociația React și Vodafone România, împreună cu Centrul de Transfuzii Târgoviște şi face parte din noua etapa a proiectului “O şansă pentru viaţa”, etapă ce presupune lansarea unui spot TV pentru promovarea donării de sânge neremunerate şi organizarea de sesiuni speciale (caravane mobile) în cadrul cărora publicul larg să poată dona sânge fără a primi recompense materiale.

“Am venit să donez pentru mine. Sunt singură şi vreau să fac asta în primul rând pentru mine. Mai multe nu pot să spun’, mărturiseşte doamna Mariana Marin, din Târgovişte. Şi Gabriela a venit să doneze sânge, chiar dacă este pentru prima oară când face acest lucru şi speră ca şi alte personae să se mobilizeze în acest sens.

“Am fost plăcut impresionaţi că oamenii au venit de dimineaţă şi au cerut informaţii despre acţiunea noastră. Datorită Asociaţiei React, care s+a ocupat cu promovarea, oamenii au fost cât de cât înştiinţaţi de colecta mobilă. Va fi un şir de acţiuni care vor avea loc de acum înainte în mai multe oraşe din ţară, în idea de a nu mai aştepta la centre şi să venim noi în întâmpinarea donatorilor. Oamenii trebuie să înţeleagă şi să conştientizeze importanţa gestului pe care îl fac şi nu trebuie să se aştepte la o recompensă. E pur şi simplu un dar pe care îl facem celor aflaţi în suferinţă”, spune Iulia Stanciu, directorul Centrului de Transfuzie Sangvină Dâmboviţa.

“Acţiunea de astăzi face parte dintr-o nouă etapă pe care Asociaţia React şi Compania Vodafone a lansat-o pe 14 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge. Campania presupune organizarea de campanii de donare de sânge în mai multe oraşe, astfel încât noi să promovăm donarea de sânge benevolă, difuzarea unui spot cu aceste campanii şi renovarea centrului din Bucureşti, lucru pe care noi l-am mai făcut şi anul trecut”, spune Cristina Vişan, reprezentant al Asociaţiei React, filiala Târgovişte.

sangetgv

sangetgv2

sangetgv4


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro