Pericol! Astenia de primăvară se poate transforma în depresie!

Vă simțiți fără energie şi vitalitate? Simțiți că sunteți mai irascibili sau mai sensibili decât de obicei? Dimineața nu vă treziți odihniți, în ciuda unui număr suficient de ore de somn? Aveți dificultăți de concentrare și rezistență scăzută la efort fizic și intelectual? Digestia funcționează mai lent, aveți senzația de retenție de apă şi, astfel, kilogramele se depun mai uşor? E clar! Suferiți de astenie de primăvară.

Nu vă speriați, însă. Astenia de primăvară se poate întâlni la orice persoană, indiferent de vârstă sau sex. Se pare însă că femeile sunt mai predispuse la această astenie, 40% dintre femeile din România suferind de astenie de primăvară, conform statisticilor. Femeile sunt mai predispuse la astenie de primăvară decât bărbații, deoarece cauzele acestor simptome neplăcute țin de schimbări hormonale odată cu adaptarea la vremea caldă a primăverii și la luminozitatea crescută. În acelaşi timp, persoanele sedentare şi cu o activitate stresantă sunt mai expuse asteniei de primăvară.

Remediile împotriva asteniei de primăvară sunt: alimentare (legume proaspete; verdețuri de sezon: salata verde, urzicile, năut, păstârnac, nalba, rubarba, goji și spanacul; fructele, în special cele cu un conținut bogat în vitamina C, cum sunt merele și citricele; drojdie de bere; lichide), cura de vitamine și minerale, odihna și mișcarea. Puteți apela și la suplimente alimentare, care conțin cât mai multe vitamine și minerale. În același timp, încercați să eviți mâncărurile grase, prăjite și cele cu un conținut ridicat de carbohidrați, în special dulciurile bogate în zahăr și produsele alimentare care conțin făină albă.

Dacă este ignorată, astenia de primăvară se poate transforma în depresie, motiv pentru care prevenirea ei este soluția cea mai bună, mai ales în cazul în care ați suferit de unele simptome și în anii trecuți. Tratamentul și modalitățile de prevenire ale acestei afecțiuni sezoniere coincid și în același timp fac parte și dintr-un stil de viață sănătos. Pentru cei care doresc să vadă rezultate vizibile și rapide și care vor să evite depresia, se recomandă ședințele de psihoterapie.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro